Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

CAZARE DE SĂRBĂTORI (I)


Hotelierii din țară au pregătit oferte variate pentru turiști în perioada sărbătorilor de iarnă, vizitatorii fiind întâmpinați cu mâncăruri tradiționale, grătar în zăpadă, plimbări cu sănii trase de cai, dar și saună sau baie cu lapte și miere. Deși litoralul nu este o destinație preferată de sărbători, și hotelierii și proprietarii de pensiuni de aici au pregătit oferte pentru turiști.
    Crăciun la Castelul Dracula din Munții Bârgăului – 810 lei un sejur de patru zile
 Turiștii care aleg să petreacă sărbătorile în Bistrița-Năsăud au posibilitatea să închirieze cabane în zona Colibița, cu sume cuprinse între 800 și 1.500 de euro, dar și să se cazeze la un hotel de patru stele, cu 400 de euro pentru cinci nopți, all inclusive, sau la Castelul Dracula. La Castelul Dracula din Munții Bârgăului, turiștii își pot petrece Crăciunul la prețul de 810 lei pentru un sejur de trei nopți.
Gazdele pregătesc tăierea porcului cu tradiționala „bobotaie”, pomana porcului, dar și cârnați, caltaboși și șorici din care turiștii se vor putea înfrupta în seara de Ajun. Tot atunci, Moș Crăciun va împărți daruri, iar colindătorii de pe Valea Bârgăului vor prezenta obiceiuri din zonă. În ziua de Crăciun, turiștii pot lua parte la slujba specială a Nașterii Domnului de la Mănăstirea Piatra Fântânele. Pentru Crăciun, hotelul a fost rezervat în proporție de 60 la sută. Revelionul la Castelul Dracula costă 1.475 de lei pentru patru nopți de cazare și 1.745 de lei pentru cinci nopți.
„În semn de bun venit, musafirii vor fi serviți cu elixirul nemuririi și al tinereții, băutura preferată a Contelui Dracula. Totodată, li se transmit regulile de supraviețuire în castel, transmise din generație în generație de către membrii Societății Transilvane Dracula, pentru a fi feriți de pericolele din castel. Contele Dracula este nemilos, dar în același timp este și dornic de companie, astfel că, în noaptea de Revelion, îi invită la un somptuos bal pe toți cei care i-au călcat pragul, iar în prima zi din noul an va fi bal mascat și un concurs de karaoke”, spun organizatorii.
 De Crăciun, însă, cele mai căutate sunt cabanele sau vilele de la munte, închiriate în întregime de familii care aleg să își petreacă împreună sărbătorile. Astfel, în zona de agrement Colibița, de la întâlnirea lanțului Călimanilor cu Munții Bârgăului, cabanele pot fi închiriate atât de Crăciun, cât și de Revelion cu sume între 800 de euro și 1.500 de euro, prețurile fiind influențate de capacitatea vilei și de dotări. Proprietarii pun la dispoziția clienților întreg imobilul cu toate utilitățile, însă aceștia își pregătesc singuri mâncarea. Deja, 90 la sută din cabanele de pe malul lacului de agrement au fost închiriate, mai fiind disponibile doar cele aflate la distanțe mai mari de drumul de acces în zonă, pe drumuri forestiere.
Tot la Colibița, la un hotel de patru stele turiștii își pot petrecere Revelionul la prețul de 400 de euro sejurul de cinci nopți, în regim all inclusive. De asemenea, turiștii pot beneficia de excursii, concursuri de făcut oameni de zăpadă, de pescuit la copcă și carnaval.
 La un complex turistic din Munții Rodnei, pentru trei nopți de cazare în perioada Crăciunului turiștii plătesc 850 de lei, bani pentru care primesc masă în regim de bufet suedez, au acces gratuit la piscină, băi dacice, SPA și săli de fitness, sunt plimbați cu sănii trase de cai. Copiii sub 14 ani plătesc doar 40 la sută din valoarea rezervării, iar cei până la 6 ani beneficiază gratuit de toate serviciile.
Pentru Revelion, același complex a pregătit trei tipuri de pachete turistice – 1.360 de lei pentru trei nopți de cazare, 1.600 de lei pentru patru nopți de cazare, respectiv 1.856 de lei pentru cinci nopți de cazare.
 Turiștii își pot petrece Crăciunul și la pensiuni de pe Valea Sălăuței, la granița cu județul Maramureș. Pentru trei nopți de cazare la o pensiune cu piscină, prețul este de 425 de lei sejurul sau 275 de lei pentru regim de demipensiune. Revelionul la aceeași pensiune costă 800 de lei pentru trei zile de cazare sau 600 de lei în regim de demipensiune. Åži în această ofertă sunt incluse plimbări cu sănii trase de cai.
 La o vilă din Cormaia, zonă turistică din apropiere de Sângeorz-Băi, sunt disponibile doar oferte pentru Revelion, la prețul de 900 de lei de persoană pentru trei zile de cazare și masă, iar participarea la petrecerea dintre ani costă 300 de lei.
Åži cabanele de vânătoare ale Direcției Silvice Bistrița au fost rezervate în totalitate, turiștii plătind în medie 35 de lei pe noapte, însă doar pentru cazare întrucât nicăieri nu se servește masa. În schimb, toate cabanele au bucătărie unde turiștii își pot prepara singuri mâncarea.
 Astfel, sunt rezervate deja în totalitate cabana Fiad de la păstrăvăria cu același nume, care se află aproape de județul Maramureș, cea a Hergheliei Beclean, Cabana Valea Secii, aflată în Munții Rodnei, Cabana Colibița și Cabana Dealul Negru din Munții Călimani, special construită pentru Nicolae Ceaușescu, pentru perioadele când mergea acolo la vânătoare de urși. Cabana este dotată inclusiv cu pistă pentru elicoptere și are lac cu pești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?