Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Preoții se roagă pentru ploaie


   Preoții din Vrancea se roagă de mai bine de trei săptămâni, în fiecare zi, cu Liturghie, pentru ploaie. Oamenii cred că Dumnezeu este singurul care ar putea să scape județul de secetă și să le salveze culturile agricole. În timpul în care credincioșii speră că norii se vor aduna și se vor scutura pe lanurile de porumb, grâu sau floarea-soarelui, pe vița de vie, părintele protopop Nicolae Cobzaru, paroh la Biserica Precista susține că omenirea este pedepsită pentru păcatele făcute. „S-au făcut slujbe pentru chemarea ploii și se fac în continuare. Am primit recomandare să facem în fiecare duminică. Suntem prea păcătoși și Dumnezeu se întoarce greu cu fața la noi”, ne-a spus părintele Cobzaru.
   El a adăugat că alături de preoți trebuie să se roage și credincioșii, pentru că altfel, ruga este inutilă. „Nu numai preoții trebuie să se roage, ci și credincioșii. Dacă stăm în cârciumă și preotul se roagă singur în biserică, nu prea ne ascultă Dumnezeu rugăciunea”, susține părintele protopop.
   De trei săptămâni de când în Vrancea se fac slujbe pentru chemarea ploii, doar în prima duminică a plouat și de atunci, doar temperaturi de peste 30 de grade Celsius pe parcursul zilei.
   Cei care au ajuns în biserică în ultimele trei săptămâni au recunoscut imediat în timpul slujbei că preoții se roagă pentru ploaie. Slujba specială se face în fiecare zi în care se oficiază Sfânta Liturghie. De fapt, așa cum este ziua liturgică, slujba începe de seara, cu Vecernia. Apoi, dimineața, se pune o bucățică de prescură pe Sfântul Disc, special pentru rugăciune. La Ectenia Mare sunt câteva cereri speciale pentru ploaie. Urmează Apostolul și Sfânta Evanghelie a sărbătorii din ziua respectivă, la care se mai adaugă un Apostol și o Sfântă Evaghelie, specifice rugăciunii de ploaie.

Articolul precedent
Articolul următor

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?