Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Mormântul preotului Marin, profanat de un tânăr nervos


   Preotul Tudor Marin, care a fost ucis în biserică în iunie 2012, nu are liniște nici după moarte. Marți seara, un tânăr nervos a smuls poza preotului de pe cruce și a distrus o candelă. Tânărul nu și-a putut explica gestul pe care l-a făcut. În prezent, el este cercetat pentru profanare de morminte, iar fapta sa se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la trei ani. 
 Totul s-a întâmplat în jurul orei 20.15, atunci când Dorin L., de 23 de ani, din comuna Golești, a trecut prin spatele bisericii din Piața Unirii. În momentul în care a văzut mormântul preotului Tudor Marin, tânărul, care locuiește în Centrul „Sfânta Maria” din Golești, a smuls de pe cruce poza preotului, apoi a luat o candelă în formă de îngeraș și a trântit-o la pământ. El a fost observat de mai multe persoane, care au și sunat la poliție.  
   Luat la întrebări de oamenii legii, tânărul le-a spus polițiștilor că avea nervi și că nu a avut un motiv anume pentru care a făcut acest lucru. „La data de 03.12.2013, ora 20.15, L. Dorin, de 23 ani, din comuna Golești, în timp ce se afla în Piața Unirii din municipiul Focșani a distrus o candelă de la un mormânt aflat lângă biserică. În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
 Preotul Tudor Marin, care slujea la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii, a fost înjunghiat mortal pe 16 iunie 2012, chiar în biserică. Un tânăr din Focșani, Florentin Pușcoiu, a intrat în lăcașul de cult pentru a cere lămuriri cu privire la niște pasaje din Biblie și pentru că nu a primit răspunsul așteptat, l-a înjunghiat pe părintele Marin, în vârstă de 69 de ani, în piept și în cap. Preotul a murit la scurtă vreme de la incident, iar autorul, Florentin Pușcoiu, a fost prins la aproximativ 12 ore de la comiterea faptei.   
   Florentin Pușcoiu a spus la momentul respectiv că nu îi pare rău. A motivat că „el nu era preot, era doar îmbrăcat în straie preoțești. Am făcut ce mi-a spus Dumnezeu”. 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?