Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Locuitorii de pe Strada Dornișoarei, obligați să elibereze garajele


      Un grup de cinci locuitori de pe Strada Dornișoarei din Focșani a venit ieri cu „jalba în proțap” la audiențele susținute de primarul Decebal Bacinschi, pentru a se plânge că au fost înștiințați ca până pe 15 decembrie să elibereze garajele pe care le dețin în prezent, concesionate de la Primăria municipiului Focșani. Întrucât terenul pe care sunt construite garajele respective a fost câștigat în instanță de fostul proprietar, în baza Legii nr. 10  privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, oamenii, care au închiriat de ani buni garajele inițial de la CUP, apoi de la Primărie, sunt puși în situația de a elibera aceste construcții provizorii într-un timp scurt. 
 Oamenii spun că nu știu cine este noul proprietar și că au fost înștiințați prin fluturași lăsați în ușa garajului că dacă nu eliberează terenul până la mijlocul lunii decembrie li se vor bloca garajele. „Este vorba despre 15 garaje în această situație. Am fost somați de noul proprietar să le eliberăm până pe 15 decembrie. Termenul este prea scurt, nu avem unde să ducem mașinile și restul lucrurilor pe care le avem depozitate, mai ales că nu mai există teren liber în preajmă. Proprietarul a și găsit clienți cărora să vândă terenul. Am vrea să ne mai lase măcar până pe 1 ianuarie sau în această iarnă”, au spus oamenii.
 Primarul Decebal Bacinschi a afirmat că Primăria a fost obligată să pună în posesie proprietarul respectiv, care a obținut o hotărâre judecătorească definitivă. „Primăria nu mai este proprietar pe acel teren. Legea mă obligă să îl pun în posesie și să îi dau terenul liber de sarcini. De asemenea, trebuie reziliate contractele pe care le aveți cu Primăria, ca să nu mai plătiți. Eventual, puteți lua legătura cu proprietarul, ca să îi plătiți chirie pentru garaje, dacă vrea”, le-a spus oamenilor primarul Bacinschi. Edilul a mai adăugat că Primăria va încerca să contacteze noul proprietar pentru a-l ruga să îi mai păsuiască pe oameni până după 1 ianuarie pentru a elibera terenul.
 Aceeași situație se întâlnește în mai multe zone din municipiul Focșani, unde foști proprietari au câștigat în instanță terenuri din jurul blocurilor sau chiar parcări întregi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?