Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi


   Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN DE NINSORI valabilă de marți de la ora 20.00 până miercuri la ora 14.00 în București și mai multe județe din țară. Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, de marți, ora 20.00, până miercuri, la ora 14.00, în Banat, Oltenia și vestul Munteniei, precum și în Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali va ninge, iar local și temporar vântul va avea intensificări, viscolind zăpada. 
   Cantitățile de precipitații vor depăși 15 – 20 de litri pe metru pătrat, iar stratul de zăpadă va fi consistent. În centrul și estul Munteniei, inclusiv în zona municipiului București, ninsorile vor fi slabe cantitativ, dar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-55 de kilometri pe oră și temporar 65-70 de kilometri pe oră. Avertizarea cod galben a fost emisă pentru București și județele Ilfov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și sudul județului Sibiu. 
În funcție de evoluția fenomenelor, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj în cursul zilei de miercuri, 27 noiembrie.
    Miercuri, vremea va fi rece pentru sfârșitul lunii noiembrie. În sud-vestul și sudul țării înnorările vor persista și va ninge pe arii mai extinse în Banat și Oltenia, unde vor fi mai consistente și local în Muntenia, iar în Dobrogea vor fi precipitații slabe mixte. În cursul zilei cerul va fi noros și în Moldova și Transilvania unde doar izolat va fulgui. Vântul va mai avea unele intensificări în estul și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 4 grade, ușor mai ridicate pe litoral, iar cele minime, în general, între -11 și 0 grade.
   Joi, vremea se va menține mai rece decât ar fi normal la sfârsitul lunii noiembrie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, nordice și centrale, unde local, mai ales spre seară și noaptea, va ninge slab. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, mai ales a Carpaților Orientali, unde vor fi rafale de peste 55 km/h, precum și, temporar, în sudul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, ușor mai ridicate în Subcarpații Moldovei, iar cele minime între -9 și 1 grad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?