Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Modificări la impozitarea firmelor de consultanță


   Firmele care obțin venituri din consultanță vor plăti impozit precum microîntreprinderile, a anunțat Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea. Noul mod de impozitare va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014, prin modificarea Codului Fiscal.
    Conducerea AJFP arată că această prevedere se aplică societăților comerciale care obțin venituri din consultanță/management în cuantum de maxim 20% din totalul veniturilor. „Baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor se diminuează și cu următoarele venituri: din diferențe de curs valutar; venituri financiare rezultate din decontarea creanțelor și datoriilor la un curs diferit de cel la care au fost înregistrate inițial; din reduceri comerciale acordate ulterior facturării”, arată comunicatul AJFP. Finanțiștii precizează că, pentru determinarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, la baza impozabilă se adaugă venituri din reducerile comerciale primite ulterior facturării și „doar în trimestrul IV, diferențele favorabile dintre veniturile din diferențe de curs valutar/din decontarea creanțelor și datoriilor la un curs diferit de cel la care au fost înregistrate inițial și cheltuielile din diferențe de curs valutar/cheltuieli financiare aferente, înregistrate cumulat de la începutul anului”.

A fost modificată acciza la băuturile fermentate liniștite

    Pe de altă parte, finanțiștii vrânceni le reamintesc patronilor că a fost modificată acciza la băuturile fermentate liniștite, altele decât berea și vinul. Aceasta scade la 10 euro/hectolitru de produs, iar în cazul băuturilor precum cidrul de mere și de pere, hidromelul (băutură obținută din fermentarea unei soluții de miere în apă), acciza este 0. În schimb, la băuturile fermentate spumoase, acciza a rămas neschimbată la 45 euro/hectolitru de produs.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?