Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Deținut judecat pentru înşelăciune prin metoda „premiul”


   Un deținut din Penitenciarul Galați a fost trimis în judecată pentru că a înșelat o femeie din Focșani de 13.230 de lei, prin metoda „premiul”. Cosmin Valentin P., de 28 de ani, din Galați, s-a gândit să facă rost de bani, chiar dacă nu avea nevoie de ei, având în vedere că se află la închisoare. 
   Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată, la data de 13 septembrie, acesta a contactat pe telefonul fix partea vătămată, recomandându-se ca fiind directorul Romtelecom. În acest mod, bărbatul i-a adus la cunoștință victimei că este câștigătoarea unui premiu de 10.000 de euro și că pentru ridicarea banilor este nevoie ca să achite în avans suma de 4.000 de lei, impozitul aferent premiului câștigat. Bucuroasă și încântată de premiul promis, femeia a plătit suma pretinsă prin mandat online, așa cum i s-a cerut, banii fiind trimiși pe numele unei persoane. După câteva zile, femeia a fost sunată din nou de deținut, care i-a spus că suma plătită nu  este deajuns pentru ridicarea premiului, motiv pentru care trebuie să trimită pe numele altei persoane încă 8.600 de lei. Femeia s-a conformat, după care și-a dat seama că a fost păcălită și a depus plângere. 
   La audieri, deținutul nu a recunoscut comiterea faptei. Cei care au ridicat sumele de bani au fost și ei luați la întrebări de anchetatori. Unul dintre ei a scăpat de acuzații, dar față de alte două persoane procurorii continuă cercetările. Femeia s-a constituit parte civilă în dosar cu 13.200 de lei. Cosmin este acuzat de înșelăciune și urmează să fie judecat la Judecătoria Focșani. Acesta a mai fost judecat pentru furt calificat, înșelăciune și sfidarea organelor judiciare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?