Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Deţinuţii care au evadat, trimişi în judecată


   Cei doi deținuți care au fugit de sub escortă în timp ce erau la lucru, în apropierea Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, au fost trimiși în judecată. Ionuț Gîrneață și prietenul său, Costică Cășuneanu, vor fi judecați la Tribunalul Vrancea pentru evadare.
   Reamintim că pe 10 mai, un grup de deținuți, care își executau pedeapsa în Penitenciarul Focșani, desfășurau activități de întreținere și curățenie a spațiilor publice. Grupul era păzit de doi gardieni. În jurul prânzului doi dintre deținuți, profitând de un moment de neatenție al paznicilor, au părăsit zona. Ei au ajuns inițial la gară și au avut intenția să se adăpostească într-o locuință părăsită, unde aveau de gând să se odihnească.
   Pentru că au fost observați de o persoană, au spus că au pierdut un telefon mobil, pe care îl caută. Au găsit un alt imobil liber, în care s-au odihnit câteva ore.
   După ce au plecat din casa părăsită, s-au întâlnit cu un prieten de-al lui Cășuneanu, care le-a oferit sprijinul, dar a fost refuzat. La un moment dat, în timpul plimbării, i-au zărit pe oamenii legii care îi căutau, așa că și-au schimbat traseul. Gardienii i-au zărit și ei și le-au luat-o pe urme. Ionuț s-a întins pe iarbă, iar Costică a luat-o la fugă, fiind prins.
   Costică Cășuneanu se afla în penitenciar pentru distrugere și avea de executat trei ani de închisoare. Ionuț Gîrneață a ajuns la Penitenciarul Focșani pe 17 februarie, fiind condamnat la 3 ani și șase luni pentru furt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?