Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Pompierii vor un sediu nou


   Pompierii focșăneni caută un spațiu nou pentru desfășurarea activității, așa că au cerut sprijinul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Inspectorul șef al ISU Vrancea, locotenent-colonel Flaviu-Dorel Chiscop, a afirmat că spațiul actual, în care funcționează Detașamentul de Pompieri Focșani, a devenit impropriu pentru derularea activităților. Situat în centrul Focșaniului, spațiul nu are decât o singură cale de acces care poate fi folosită de utilajele pompierilor atunci când sunt solicitate la intervenții. Din acest motiv, a explicat inspectorul șef al ISU Vrancea, crește timpul de răspuns la solicitările cetățenilor. 
   Actualul spațiu a devenit prea mic și pentru utilajele care se află în dotarea ISU, ținând cont că în următoarea perioadă vor sosi alte șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, care vor intra în înzestrarea inspectoratului. Actuala locație nu oferă nici măcar terenul necesar pentru pregătirea și recuperarea pompierilor care trebuie să meargă la intervenții. 
   Una dintre problemele care va trebui rezolvată, a explicat inspectorul șef al ISU Vrancea, este cea referitoare la depozitul unde este păstrată muniția neexplodată din cele două războaie mondiale. În prezent, muniția este păstrată la GAS Suraia și nu la sediul unității, pentru a nu pune în pericol siguranța clădirilor din vecinătate. A fost amintit și disconfortul creat locuitorilor din zona centrală a municipiului la fiecare intervenție a pompierilor. Nu în ultimul rând, locotenent-colonel Flaviu-Dorel Chiscop a arătat că la sediul ISU va funcționa Centrul Județean de Conducere a Situațiilor de Urgență și este nevoie de o locație adecvată. 
   Nu este pentru prima dată când pompierii vrânceni solicită identificarea unui spațiu corespunzători pentru desfășurarea activității. Prefectul a precizat că au fost identificate câteva spații, respectiv sediul Vămii, dar și la o unitate militară din municipiu însă deciziile finale vor aparține ministerelor de care aparțin. 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?