Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Bărbat judecat pentru omor, achitat şi de judecătorii gălăţeni


   Magistrații Curții de Apel Galați au menținut încă odată decizia de achitare a lui Marin Pfaal, din Mărășești, acuzat că pe 6 ianuarie 2010 ar fi ucis o bătrână. Dosarul a fost întors în rejudecare la Curtea de Apel Galați, decizia fiind luată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), dar soluția a fost aceeași. 
   În prima fază a procesului, magistrații Tribunalului Vrancea s-au pronunțat pentru achitarea bărbatului, soluția fiind menținută la instanța de apel. A ajuns apoi la ÎCCJ, care l-au trimis în rejudecare la instanța de apel. „Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva sentinței penale nr.160/21.09.2011 a Tribunalului Vrancea”, se arată în decizia Curții de Apel Galați. Soliția poate fi atacată cu recurs la instanța supremă. 
    Marin Pfaal, la vremea când ar fi comis fapta avea 37 de ani. Este din Mărășești și a fost principalul suspect în cazul unei crime, comise la Garoafa. Imediat după comiterea faptei bărbatul a fost arestat, dar la patru luni de la crimă a fost pus în libertate. 
    Bătrâna Catinca Dan, de 72 de ani, a fost ucisă în noaptea de 6 ianuarie, dar nu s-a putut stabili cu exactitate ora. Un individ a lovit-o cu securea în cap. Practic, partea de cap cu tot cu ureche a fost afundată în craniu, fapt care a dus la decesul bătrânei. Procurorii spuneau că fapta a fost comisă pentru ascunderea unei alte infracțiuni, respectiv o tâlhărie. 
    Potrivit rechizitoriului, bătrâna l-ar fi surprins pe inculpat furând. În ziua fatală, soțul femeii era internat la spital. Anchetatorii au găsit amprenta palmei lui Marin Pfaal pe un geam. Securea cu care a fost comisă fapta a fost, de asemenea, supusă unor expertize. Pe lamă a fost găsit sângele victimei în timp ce pe coadă, celule epiteliale cu profilul genetic al lui Marin. 

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?