Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Limita de viteză pe şoseaua de centură scade la 60 de kilometri pe oră


   Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea au solicitat ca limita de viteză pe șoseaua de centură a municipiului Focșani să fie redusă la 60 kilometri pe oră, de la 70. Șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, ne-a precizat că a fost trimisă o cerere în acest sens către reprezentanții Secției de Drumuri Naționale (SDN) Vrancea. Solicitarea a și fost aprobată, iar săptămâna aceasta vor fi montate indicatoarele. Reprezentanții SDN Vrancea ne-au precizat că nu existau indicatoare pe stoc, motiv pentru care s-a făcut comandă, iar spre sfârșitul săptămânii acestea vor fi montate.
   Șoferii care vor circula pe șoseaua de centură a municipiului Focșani vor vedea indicatoarele cu limita de 60 kilometri pe oră începând din zona Cerdac-Golești-până după sensul giratoriu de la Carrefour. În acest moment, pe șoseaua de centură a Focșaniului se circulă cu maximum 70 de kilometri pe oră, cu două excepții, respectiv o limită de viteză de 40 kilometri pe oră în vecinătatea sensului giratoriu de la Carrefour și o limită de 50 de kilometri la oră la intersecția cu strada Revoluției. „Am făcut o solicitare către SDN pentru ca limita pe viteză să fie de 60 kilometri pe oră pe Șoseaua de Centură a municipiului Focșani, iar la sensul giratoriu unde acum limita este de 40 kilometri pe oră să rămână la fel. Este necesară reducerea limitei de viteză pentru a se asigura fluența traficului și pentru a evita producerea unor accidente rutiere. S-a constatat că a crescut numărul accidentelor rutiere, pe Șoseaua de Centură fiind și un punct negru. Zilnic, această porțiune este tranzitată de 22-24 mii de mașini, ceea ce este foarte mult”, a explicat comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful de la Rutier.
    De asemenea, polițiștii mai vor și ca trecerile de pietoni din dreptul unității militare de pe centură și cea de la Nis Prod să fie iluminate pe timp de noapte, iar de acest lucru vor trebui să se ocupe reprezentanții unității și ai societății, întrucât ei au fost cei care au solicitat amplasarea trecerilor de pietoni în cele două zone. Militarii au vrut trecere de pietoni pentru că se deplasează frecvent în poligon, iar reprezentanții Nis Prod pentru a facilita accesul către benzinărie și market, mai ales că în zonă au fost construite și blocurile ANL.
    În vecinătatea trecerii de pietoni din dreptul unității militare s-au produs anul trecut destul de multe accidente rutiere, unele dintre ele mortale, iar polițiștii vor să reducă numărul unor astfel de evenimente. Oamenii legii sunt de părere că dacă zona va fi iluminată, vizibilitatea va fi mai bună, iar pietonii pot fi observați la timp de șoferi, chiar dacă nu poartă îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, așa cum ar trebui mai ales pe timp de noapte.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?