Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Medicii legişti nu au putut stabili din ce cauză a murit fetiţa de 6 ani


   Mister total în cazul morții fetiței de șase ani, din Mărtinești, comuna Tătăranu, care și-a găsit sfârșitul vinerea trecută, la grădiniță, chiar în brațele educatoarei. Necropsia a fost efectuată sâmbătă. Potrivit unor surse, medicul legist care a efectuat necropsia nu a putut stabili cu exactitate cauza morții copilei, motiv pentru care au fost recoltate probe din organe, care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală Iași, pentru analize amănunțite.
    Polițiștii așteaptă și ei concluziile medico-legale în acest caz, pentru a ști cu exactitate de ce a murit fetița, pentru a putea dispune măsurile legale împreună cu procurorul de caz. Oamenii legii ne-au spus că se vor face în continuare verificări pentru a se stabili ce tratament urma copila, dar și dacă medicamentele luate ar fi putut-o afecta în vreun fel.
    Reamintim că vinerea trecută, Roberta, o fetiță de șase ani, din satul Mărtinești, comuna Tătăranu, a murit în brațele educatoarei sale, Rădița Mereuță. Copila a ajuns la grădiniță mai puțin vorbăreață decât de obicei și s-a plâns că o doare burtica. După ce au desenat și au desfășurat și alte activități, educatoarea și câțiva copii au mers la toaleta din curte, pentru ca cei mici să-și facă nevoile. Rădița Mereuță i-a ajutat pe copii pe rând să se dezbrace, iar când a ajuns la Roberta, a observat că aceasta era palidă. Atunci, copila și-a pus capul pe brațul educatoarei și nu a mai scos un cuvânt.  Femeia și-a dat seama că fetiței i s-a făcut rău, așa că a luat-o în brațe și a fugit spre stradă, strigând după ajutor. La fața locului a ajuns o ambulanță de la Măicănești, apoi una de la Focșani. Medicii au resuscitat-o aproximativ o oră, dar totul a fost în zadar.
    Ceea ce se știe clar până acum este faptul că micuța era în evidențele unui medic specialist de neurologie-psihiatrie din Focșani, care a susținut vineri că afecțiunea de care suferea fata nu i-ar fi putut provoca decesul. De asemenea, mama fetei le-ar fi spus polițiștilor că aceasta ar fi avut probleme și la inimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?