Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

ULTIMA ORĂ: Un copil din Urechești a plecat de acasă și a ajuns la Mănăstirea Vărzărești


   Autoritățile din Vrancea au fost în alertă în acest week-end, după ce s-a anunțat că un copil de 13 ani, aflat în plasament la un asistent maternal din Urechești, a dispărut de acasă. Băiatul, care ar avea și ceva probleme de sănătate, a fost găsit sâmbătă dimineață într-o casă părăsită de pe raza comunei Urechești. 
   El a plecat de acasă vineri după-amiază, în jurul orei 16.00, cu bicicleta, spunând familiei că merge să se plimbe. Pentru că nu se mai întorcea, bărbatul care îl are în grijă a plecat să-l caute, dar nu l-a găsit, iar în seara zilei de vineri a fost sesizată poliția. Peste 20 de polițiști și jandarmi l-au căutat până târziu în noapte prin toată comuna, dar nu au dat de copil. El a fost găsit abia sâmbătă dimineață. Din anchetă a reieșit că băiatul a mers pe jos până la Mănăstirea Vărzărești, situată la mai bine de 5 kilometri de sat unde a ajuns în jurul orei 17.00, ud la picioare. Preotul de la mănăstire l-a întrebat ce este cu el, iar băiatul i-a spus că s-a rătăcit. Acesta l-a urcat în mașină și l-a dus în sat, iar în apropierea fostei piețe din localitate, copilul i-ar fi spus să-l lase acolo că știe să ajungă acasă. Preotul l-a lăsat, după care s-a întors la mănăstire, fără să știe că băiatul tot nu a ajuns acasă. Părintele nu a anunțat pe nimeni cu privire la acest caz, după cum ne-au spus anchetatorii. 
   Șeful Serviciului „Urmăriri” din cadrul IPJ Vrancea, comisarul șef Daniel Popescu ne-a precizat că băiatul a mai plecat o dată de la familia care îl are în grijă, dar și că a sesizat DGASPC cu privire la acest caz. 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?