ULTIMA ORĂ: Un copil din Urechești a plecat de acasă și a ajuns la Mănăstirea Vărzărești

0
765


   Autoritățile din Vrancea au fost în alertă în acest week-end, după ce s-a anunțat că un copil de 13 ani, aflat în plasament la un asistent maternal din Urechești, a dispărut de acasă. Băiatul, care ar avea și ceva probleme de sănătate, a fost găsit sâmbătă dimineață într-o casă părăsită de pe raza comunei Urechești. 
   El a plecat de acasă vineri după-amiază, în jurul orei 16.00, cu bicicleta, spunând familiei că merge să se plimbe. Pentru că nu se mai întorcea, bărbatul care îl are în grijă a plecat să-l caute, dar nu l-a găsit, iar în seara zilei de vineri a fost sesizată poliția. Peste 20 de polițiști și jandarmi l-au căutat până târziu în noapte prin toată comuna, dar nu au dat de copil. El a fost găsit abia sâmbătă dimineață. Din anchetă a reieșit că băiatul a mers pe jos până la Mănăstirea Vărzărești, situată la mai bine de 5 kilometri de sat unde a ajuns în jurul orei 17.00, ud la picioare. Preotul de la mănăstire l-a întrebat ce este cu el, iar băiatul i-a spus că s-a rătăcit. Acesta l-a urcat în mașină și l-a dus în sat, iar în apropierea fostei piețe din localitate, copilul i-ar fi spus să-l lase acolo că știe să ajungă acasă. Preotul l-a lăsat, după care s-a întors la mănăstire, fără să știe că băiatul tot nu a ajuns acasă. Părintele nu a anunțat pe nimeni cu privire la acest caz, după cum ne-au spus anchetatorii. 
   Șeful Serviciului „Urmăriri” din cadrul IPJ Vrancea, comisarul șef Daniel Popescu ne-a precizat că băiatul a mai plecat o dată de la familia care îl are în grijă, dar și că a sesizat DGASPC cu privire la acest caz. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here