Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Cristian Socol: Din 2014 ne putem aștepta la o creștere a bugetelor pentru Educație și Sănătate


   Consilierul personal al primului-ministru pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, consideră că Educația și Sănătatea sunt prioritare pentru Guvernul USL, ca parte a unei strategii de dezvoltare a Românei pe termen lung, declarându-se convins că cele două domenii ar putea avea parte de o mărire graduală a bugetelor începând cu anul viitor.
   „Diferența dintre actualul Guvern și cele precedente este că acesta vine cu o strategie pe termen lung. Dacă din punct de vedere economic, Guvernul USL a identificat trei domenii majore asupra cărora își apleacă atenția, respectiv Energia, Agricultura și Fondurile Europene, din punct de vedere social, Educația și Sănătatea sunt pe primul loc. Suntem conștienți că nu putem vorbi de strategii economice pe termen lung, dacă nu avem cetățeni bine educați și sănătoși. Din acest motiv, spre exemplu, au fost deblocate angajările în principal în aceste două domenii”, menționează Socol.
   Potrivit acestuia, până în prezent, la capitolul politici sociale, Guvernul și-a îndeplinit o mare parte din promisiuni. „Au fost reîntregite salariile, au fost restituite sumele reținute ilegal la pensii, au fost indexate pensiile și vor fi indexate din nou în 2014, la fel cum vor fi indexate și salariile mici, măsură de care vor beneficia în special profesorii debutanți și medicii rezidenți. Începând cu 2014, ne putem aștepta la o creștere sustenabilă a bugetelor pentru Educație și Sănătate. Nu putem să mărim deodată, peste noapte, aceste bugete cu un procent considerabil, ci o vom face în măsura în care rezultatele economice și spațiul bugetar o vor permite. Cert este că aceste creșteri vor avea loc”, a adăugat Cristian Socol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?