Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Zeci de deținuți s-au calificat în diferite meserii


   59 de persoane private de libertate, care își ispășesc pedepsele în Penitenciarul Focșani, au finalizat cursurile de calificare în meseriile de bucătar, dulgher, tâmplar, parchetar sau lucrător în cultura plantelor. Cursurile au fost organizate în cadrul proiectului „Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate”, derulat în colaborare cu Fundația Åžcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie (Filialele Vrancea și Brăila) și Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași. 
   Acest proiect face parte din Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!” și vizează creșterea gradului de incluziune profesională și socială a persoanelor private de libertate, prin facilitarea accesului la programe de formare și consiliere pe perioada detenției. „În perioada 21  – 31.10.2013, 59 de persoane private de libertate custodiate de către Penitenciarul Focșani au finalizat cursurile de calificare în meseriile de bucătar, dulgher, tâmplar, parchetar, confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice și lucrător în cultura plantelor. Pe parcursul anului 2013, la nivelul Penitenciarului Focșani au fost organizate 3 cursuri de inițiere «operator introducere, prelucrare și validare date», la care au participat 35 de persoane private de libertate și 8 cursuri de calificare în meseriile de «frizer», «dulgher, tâmplar, parchetar», «lucrător în cultura plantelor», «bucătar», «zidar, pietrar, tencuitor», precum și «confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice», la care au promovat 130 de persoane private de libertate. În cadrul proiectului «Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate» au fost calificate profesional 244 de persoane private de libertate din Penitenciarul Focșani”, a transmis subcomisar Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani.
          Obiectivele derulării acestor activități constau în creșterea competențelor profesionale și crearea de oportunități pe piața muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsă privativă de libertate, facilitându-se, astfel, reintegrarea socială a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?