Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Valori tradiţionale locale, promovate prin activități educative


   „Conservarea și promovarea valorilor tradiționale locale: inițiative publice și private” sunt activitățile educative pentru tineri derulate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) și Asociația „Potpourri” Focșani. Proiectul are ca obiectiv susținerea inițiativelor rurale publice și private ce conservă și promovează memoria locală. Prima întâlnire din cadrul acestei manifestări are loc astăzi, începând cu ora 13.30, la sediul DJST, și la ea sunt așteptați să participe atât tineri din licee și școli postliceale din Focșani, cât și membri ai ONG-urilor locale și adulți interesați. La discuții au fost invitate Drăguța Miloiu, curator Muzeul Etnografic Paltin, care va prezenta materiale multimedia ce conțin informații despre Muzeul Etnografic de la Paltin, și Doina Stratton-Andrieș, fondatorul și coordonatorul singurei Biblioteci private de weekend din Vrancea, ce funcționează în satul Åžerbești, comuna Vidra.
    Scopul activităților este de a informa tinerii și comunitatea despre existența în județul nostru a unor „oameni și fapte” care, prin efort mai mult sau mai puțin susținut de autorități, se străduie să păstreze vie amintirea unor tradiții și personalități vrâncene și să ajute comunitatea din care fac parte. Întâlnirile sunt interactive, non-formale și fac parte din același proiect de tineret al DJST denumit „Valorile”.
    „Muzeul Etnografic și Biblioteca de weekend sunt două inițiative-model puțin cunoscute, din păcate, chiar la nivelul județului nostru. Munca pe care acești oameni o depun însă pentru a proteja valori tradiționale, lucruri, obiecte, preocupări care ne definesc trecutul, este admirabilă și demnă de cunoscut, de susținut și de urmat”, a declarat Anamaria Cătănoiu, președintele Asociației „Potpourri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?