Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Familiile cu venituri mici pot primi ajutoare de încălzire


   Primăria Panciu începe astăzi acțiunea de întocmire a dosarelor în vederea acordării ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2013-2014. Cererile se primesc la Casa de Cultură din oraș, de luni până joi, între orele 10.00-15.00, iar vinerea între orele 10.00-13.00. Familiile cu venituri mici vor primi ajutoare de încălzire, pentru iarna următoare, potrivit unei ordonanțe pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece.
    Astfel, se ajustează cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze naturale și se asigură acoperirea creșterii de 6 % a prețului la gazele naturale. De asemenea, se introduc ajutoare pentru încălzirea cu energie electrică. Ajutoarele vor varia între 240 lei pentru familiile/persoanele cu venituri până la 155 lei/persoană și 48 lei pentru venituri de până la 615 lei/persoană.
    Totodată, prin ordonanță, se introduce procedura solicitării de informații de către primar de la instituțiile/autoritățile competente, pe bază de protocol sau, după caz, de la solicitantul ajutorului de documente justificative privind componența familiei, veniturile realizate și situația juridică a locuinței.
    În ce privește ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, se propune plata acestora la începutul sezonului rece.
    Guvernul a întocmit și o listă a bunurilor ce conduc la eliminarea ajutorului pentru încălzirea locuinței: bunuri imobile-clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu și a anexelor gospodărești – terenuri intravilane care depășesc 1.000 mp în zona urbană și 2.000 mp în zona rurală, autoturism/autoturisme și/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum și pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile. De asemenea, pierd dreptul de a primi ajutor social familiile care dețin autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote,autobuze, microbuze, șalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, tractor, combină autopropulsată, presă de ulei, moară de cereale, gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acționate hidraulic, mecanic sau electric, dar și depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?