Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Un biciclist a murit după ce a fost lovit de o maşină


   Un bărbat din comuna Vulturu a murit vineri seara, în urma unui accident rutier. Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 22.00, Vasile Constantinescu, de 42 de ani, fiind lovit de o mașină, condusă de o femeie din Focșani, Iordana Daniela Munteanu.
   Potrivit polițiștilor, șoferița a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure corespunzător. „La data de 25.10.2013, pe DN 23, în comuna Vulturu, M. Iordana Daniela, de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism marca Ford, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi și l-a accidentat mortal pe biciclistul C. Vasile, de 42 de ani, din comuna Vulturu, care se deplasa în aceeași direcție. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a transmis inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
   Polițiștii îi sfătuiesc pe cei care se deplasează pe biciclete să acorde importanța cuvenită respectării regulilor de circulație, iar conducătorilor auto le recomandă să circule cu atenție sporită când întâlnesc în trafic bicicliști, pietoni, căruțași sau conducători de mopeduri. Oamenii legii spun că înainte de a schimba direcția de mers, mai ales spre stânga, sau când vor să depășească, bicicliștii trebuie să se asigure temeinic, atât în față cât și în spate. De asemenea, ei sunt sfătuiți să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când se deplasează în grup, să circule în coloană câte unul. De asemenea, bicicliștii nu trebuie să circule sub influența băuturilor alcoolice.
    Bicicliștilor le este recomandat să poarte o cască de protecție omologată. Ei nu trebuie să se țină de vehicule aflate în mers ori să transporte pe bicicletă o altă persoană. Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător, respectiv cu dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în față, lumină de culoare roșie în spate și cel puțin un element reflectorizant de aceeași culoare.
   Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, bicicliștii trebuie să reducă viteza, să se asigure temeinic și să acorde prioritate de trecere celor în drept, iar la schimbarea direcției de mers, chiar dacă au prioritate de trecere, trebuie să se asigure că ceilalți participanți la trafic le-au înțeles intenția.
   Åži conducătorii auto trebuie să fie atenți. Ei trebuie să circule cu prudență, mai ales în localități, unde pot întâlni pietoni, bicicliști, conducători de mopeduri sau căruțași mai frecvent decât în afara localităților, iar viteza trebuie adaptată la condițiie de drum și trafic. De asemenea, șoferii trebuie să acorde o atenție sporită celorlalți participanți la trafic și să se asigure temeinic atunci când efectuează o manevră, cum este cea de mers înapoi.
   Un alt accident s-a produs sâmbătă, la Pufești. Potrivit polițiștilor, „C. Vasile, de 74 ani, din localitate, în timp ce conducea un atelaj hipo și efectua un viraj la stânga, din cauza faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice a căzut din căruță, accidentându-se ușor. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?