Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Unii dintre profesorii care vor grad didactic depun dosare incomplete ori neconforme


   Directorii unităților de învățământ din județ au fost atenționați să verifice cu atenție dosarele depuse de profesori în vederea obținerii gradului didactic I și II. Reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) spun că unii dascăli se înscriu la acest examen de grad fără a îndeplini condițiile legale. Potrivit celor de la ISJ, nu se pot înscrie în vederea susținerii examenului de grad I didactic decât profesorii care au obținut calificativul „Foarte bine”. „Vă rog să verificați acest lucru, pentru că am verificat și eu dosare deja depuse de anul trecut și am costatat acolo că sunt adeverințe din care reiese că nu se îndeplinesc unele condiții de înscriere”, a spus inspectorul școlar Bogdan Ciubotaru.
   Profesorii care s-au înscris în vederea obținerii gradului didactic II și nu au obținut cel puțin calificativul „bine” la evaluările anuale sau la inspecțiile curente, nu pot finaliza examenul în sesiunea la care s-au înscris. De asemenea, pentru obținerea gradului didactic I, profesorul trebuie să fi obținut neapărat calificativul „foarte bine”.
   În aceste situații, directorii unităților de învățământ sunt cei care au obligația să monitorizeze și să informeze ISJ Vrancea despre cazurile în care profesorii nu îndeplinesc condițiile. Până la această dată au fost depuse 100 de dosare de profesorii care doresc gradul didactic I sau II. Perioada de înscriere se încheie pe 31 octombrie.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?