Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Scriitoarea Silvia Kerim, sărbătorită la Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii


   Secția pentru copii și tineret „Oana Diana Renea” a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a organizat, ieri, o activitate dedicată scriitoarei de literatură pentru copii, Silvia Kerim. La eveniment au participat elevi ai Școlii nr. 3 din Focșani, coordonați de învățătoarea Emilia Batog, care au prezentat o biografie a scriitoarei și au lecturat din cele mai cunoscute povești semnate de aceasta. Un moment emoționant, atât pentru autoare, cât și pentru cei mici prezenți la bibliotecă, l-a constituit intervenția telefonică a Silviei Kerim, căreia copiii i-au cântat și urat „La mulți ani!”. „Din când în când, în sacul cu povești al scriitorilor nu sunt doar cuvinte, sunt și lacrimi, lacrimi de bucurie de această dată. Vă mulțumesc din inimă, iar Focșaniul rămâne orașul meu de suflet”, a spus Silvia Kerim.
   A urmat un concurs interactiv, în care elevii au hotărât să dea viață, prin desen, unui personaj inspirat din lecturile autoarei. Astfel, din combinația de culori ROGVAIV și Sofia – înțelepciune, s-a născut personajul ROFIA. 
   Concursul s-a încheiat cu promisiunea copiilor de a trimite desenul scriitoarei Silvia Kerim, ei fiind răsplătiți de bibliotecă cu un volum al autoarei, ce va sta pe rafturile bibliotecii din clasă. Elevii au prezentat și ultimul număr al Revistei „Împliniri” editată de clasa lor, sub îndrumarea învățătoarei Elena Batog.
   Special pentru această ocazie bibliotecarele Secției pentru copii și tineret au pregătit o expoziție de desene intitulată „Bunica Albă”, inspirate din volumele autoarei și realizată de bibliotecara Ada Roxana Făcăoaru, dar și o expoziție de carte dedicată autoarei, din care cea mai mare parte a plecat acasă la micii cititori.
   Silvia Kerim s-a născut pe 21 octombrie 1931, este absolventă a Facultății de Filologie, Secția Limba și Literatura Franceză și autoarea a peste 24 de volume (memorialistică, literatură pentru copii, traduceri din literatura universală). Împreună cu Marius Èšeicu este autoarea unor musical-uri de mare succes: „Mary Poppins”, „Micuța Dorothy”, „Gulliver”, „Frumoasa din pădurea adormită”, jucate atât în țară cât și în străinătate (Franța, Spania). În 1996 a creat serialul TV „Căsuța cu povești”, difuzat în „prime time” cu mare succes pe TVR 1 și TVR 2, în anii 1996-1997. Deține numeroase și importante premii literare naționale și internaționale. Recent, juriul IBBY a nominalizat-o pentru Premiul „Andersen”. Câteva din volumele autoarei au fost lansate, în prezența acesteia, la Focșani, în cadrul  târgurilor de carte organizate de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?