Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Ambasadori, credincioşi, zeci de preoți şi diaconi, la slujba de prohodire a părintelui Nicolae Voinea


   Sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui Nicolae (Nicu) Voinea a ajuns duminică, la parohia Înălțarea Sfintei Cruci (Roma 3) unde, cu începere de la ora 16.30, a avut loc slujba de prohodire a Preacucernicului Părinte Protopop. Alături de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, au slujit Preasfințitul Ioan Casian de Vicina, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi și un sobor de peste 50 de preoți și diaconi din Lazio și din alte parohii ale episcopiei. „La slujba prohodului au mai participat Excelența Sa Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Excelența Sa Doamna Dana Constantinescu, Ambasadoarea României în Italia, reprezentanți ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, în frunte cu PC Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno de la Roma, reprezentanți ai Comunității Sant Egidio și alți oaspeți de seamă”, se arată într-o informare a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. 
   Potrivit aceleiași surse, mulțimea de credincioși care a participat cu multă evlavie și într-o atmosferă de profund respect s-a închinat și a sărutat Evanghelia și Crucea de pe pieptul părintelui lor duhovnicesc și mâna care i-a binecuvântat și care s-a așezat pe capul lor când li s-a dat dezlegarea păcatelor.
   Ieri, s-a slujit Sfânta Liturghie, la pomenirea Sfinților Mărturisitori din Transilvania, de Preasfințitul Ioan Casian de Vicina, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. „După Sfânta Liturghie, sicriul părintelui Nicu va pleca spre România, în satul natal Movilița (jud. Vrancea), unde va fi înmormântat Joi 24 octombrie, la orele 12:00, după ce se va săvârși Dumnezeiasca Liturghie, începând cu orele 9:00”, se mai arată în informarea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Cel mai probabil, sicriul cu trupul  neînsuflețit al părintelui va ajunge astăzi, la Movilița. 
   Preotul Nicolae Voinea, de 45 de ani, din satul Sperieți, comuna Movilița, a decedat joia trecută, în Italia. Părintelui i s-a făcut rău pe data de 6 octombrie a.c., atunci când a suferit o hemoragie cerebrală. A fost dus la spital și a fost supus la două intervenții chirurgicale. Pe data de 17 octombrie a.c., la ora 16.40, medicii italieni au declarat decesul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?