Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Cadrele medicale iau calea străinătății


   Zeci de cadre medicale pleacă, anual, să profeseze în străinătate. Sătui de lipsurile din sistemul sanitar românesc, cadrele medicale vrâncene sunt din ce în ce mai atrase de salariile mari oferite în Occident și de condițiile de lucru mult mai bune.  
   Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP)Vrancea, de la începutul acestui an și până în prezent, 66 de cadre medicale au solicitat certificate de conformitate, documente care le atestă studiile și pregătirea. Aceste documente le permit să lucreze în orice spital din țările membre Uniunii Europene. Potrivit reprezentanților DSP, au cerut certificatele 11 medici de diferite specialități. Eliberarea unor astfel de documente nu înseamnă obligatoriu și plecarea cadre peste hotare, dar avertizează să solicitanții sunt pe picior de plecare. 
   Plecarea medicilor în străinătate este îngrijorătoare, în condițiile în care spitalele din județ se confruntă cu o criză acută de personal medical, în nenumărate specialități activând medici pensionați. Din nefericire, nici medicii tineri nu sunt atrași de posturile oferite din spitalele din Vrancea. De exemplu, la Spitalul Județean de Urgență Focșani se fac eforturi pentru a fi angajați medici cardiologi, oftalmologi, diabetologi, dar și medici de urgență. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?