Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Dosarul penal întocmit pe numele lui Trășculescu, în pronunțare


   Dosarul în care fostul deputat PDL Alin Trășculescu este acuzat de trafic de influență, delapidare și uz de fals a rămas în pronunțare, la Tribunalul București. La începutul acestei săptâmâni a avut loc ultimul termen de judecată, dar pronunțarea a fost amânată pentru data de 28 octombrie.
   Alin Trășculescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce, potrivit procurorilor, ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autoritățile vrâncene să atribuie contracte de investiții unor societăți, faptele fiind încadrate la trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din trafic de influență. 
   În rechizitoriul întocmit pe numele lui Trășculescu se arată că în perioada august-noiembrie 2012, Marian Valeriu Calotă l-ar fi constrâns prin amenințare pe denunțătorul Vintilescu să dea sumele de bani cerute de deputat, în schimbul unor intervențiilor promise. Potrivit anchetatorilor, Trășculescu și Calotă s-ar fi întâlnit cu  Vintilescu pe 10 noiembrie 2012, în Focșani, pentru a primi suma de 50.000 de lei, prima tranșă din 1,1 milioane de lei ceruți. Trășculescu i-ar fi spus lui Vintilescu să îi dea lui Calotă cei 50.000 de lei, care ulterior trebuiau să ajungă la el.
   Calotă a fost prins în flagrant delict, în jurul orei 20.40, după ce a primit banii de la Vintilescu. După aproximativ 20 de minute, Trășculescu a fost oprit pe Bulevardul Independenței din Focșani, pentru percheziție corporală, fiind percheziționat inclusiv autoturismul deputatului PDL. Alin Trășculescu a stat o vreme și în arest, ulterior fiind pus în libertate.
   În acest dosar au mai fost judecați, în afară de Trășculescu, și Marian Valeriu Calotă, Marian Varvariche, Adrian Cristian Ene și Dorian Geolfan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?