Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: ”Guvernul USL a avut ca obiectiv prioritar sprijinirea agriculturii”


    Piața Moldovei din Focșani a fost îmbrăcată sâmbătă și duminică în straie de sărbătoare, de Zilele Recoltei. Parcă mai aglomerată și mai bogată în produse ca de obicei, piața agoalimentară centrală din Focșani și-a întâmpinat oaspeții de seamă, la momentul de celebrare a produselor agricole obținute de producători în acest an. Deschiderea oficială a Zilelor Recoltei a avut loc sâmbătă dimineață, în interiorul Pieței, în prezența a numeroși invitați, în frunte cu vice-prim ministrul, Ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, alături de oficalități locale, primarul Decebal Bacinschi, prefectul, deputații Ciprian Nica, Nini Săpunaru, Laurențiu Èšigăeru, vicepreședintele Consiliului Județean Ionel Celmare, consilieri locali și județeni, șefi de instituții publice. Manifestările au fost precedate de o slujbă religioasă.  
    Ministrul Daniel Chițoiu le-a vorbit celor prezenți despre sprijinul pe care îl oferă Guvernul USL în această toamnă agricultorilor, prin subvenții de la bugetul de stat. „Am fost invitat să văd cu ochii mei producția obținută de județul dumneavoastră și să vedem rezultatele sprijinului guvernamental pentru agricultură, pe care l-am dat și în 2012 și în 2013. Guvernul USL a avut ca obiectiv prioritar sprijinirea agriculturii și ne-a interesat să dăm la timp banii, atât subvențiile de la bugetul de stat, cât și banii europeni. Această politică o continuăm. În această toamnă, alocăm de la bugetul de stat peste 100 de milioane de euro pentru plata subvențiilor în agricultură. Ne-a interesa să sprijinim agricultura prin banii de la bugetul de stat, înainte ca banii europeni să vină. Vrem ca agricultorii să primească banii în această toamnă pentru culturile de toamnă și primăvară”, a spus ministrul Daniel Chițoiu.
    Vice-prim ministrul a mai afirmat că guvernanții doresc crearea unor centre de valorificare a produselor, pentru a veni în sprijinul producătorilor și pentru a se elimina fenomenul bișniței.
La deschiderea Zilelor Recoltei din Focșani au participat și reprezentanții administrației piețelor din mai multe zone ale țării, precum și un primar din Grecia, care a urmat studiile universitare în România, venit special la Focșani pentru acest eveniment. „Îmi place foarte mult țara voastră. Am văzut că aveți o piață mare, bogată, cu foarte multe produse, de bună calitate și la prețuri bune. Vreau să vă mulțumesc pentru invitație”, a spus grecul Panaiotis, în limba română, spre deliciul celor prezenți.
    După încheierea discursurilor, a urmat un moment folcloric, susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Èšara Vrancei”. Oficialitățile au pornit apoi să viziteze standurile de legume, fructe, brânzeturi, și produse din carne din Piața Moldovei. Ministrul Daniel Chițoiu a apreciat produsele vrâncene, oprindu-se la standul producătorului local de produse din carne Aurora, unde a discutat cu administratorul Vasile Bordea, dar a cumpărat și caș de la un producător local din piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?