Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Bachus 2011 începe pe 30 septembrie


Pregătirile pentru Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus-2011 au intrat în linie dreaptă. Cel mai important eveniment de profil din România este organizat, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2011, de Consiliul Județean Vrancea, membru al Asociației Regiunilor Europene Viticole. În premieră, organizatorii au pregătit o licitație de vinuri vechi, dar și concursul Miss Podgoreanca.

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus-2011” va fi organizată la sfârșitul lunii septembrie și pregătește mai multe surprize. „Este punctul de întâlnire al compa-niilor viticole din Vrancea, din țară și străinătate, al profesioniștilor din dome-niul viticulturii, reprezentanților marilor rețele de hoteluri și restaurante, al specialiștilor în gastronomie, dar și al iubitorilor de tradiții populare, muzică și artă culinară tradițională”, se arată în mesajul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan.
Programul manifestărilor din acest an este unul complex. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc degustări și concurs de vinuri, vizite la crame și întreprinzători privați, licitație de vinuri vechi, lecții de gastronomie și degustare de produse tradiționale, concursuri pentru tineri, dar și recitaluri susținute de artiști consacrați.
Organizatorii sunt siguri că „strugurii, mustul, vinurile albe și roșii, dulci sau seci, pastrama de oaie și cașul afumat, măiestria meșterilor populari și tradițiile seculare îi vor încânta, ca în fiecare an, pe toți oaspeții ce vor participa la Festivalul Viei și Vinului «Bachus 2011»”.
„Meniul tradițional al festivalului, pastrama de oaie și mustul, vă va conduce într-o călătorie încântătoare a gusturilor. Vă așteptăm la Focșani să cinstim, așa cum se cuvine, munca de peste an a celor pentru care cultivarea viței de vie este un mijloc de existență, o pa-siune și o îndeletnicire profesională dintre cele mai pretențioase”, promit organizatorii.
După evenimentul de deschidere oficială a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus-2011”, va avea loc deschiderea Concursului Național Folcloric „Cântece de viță veche”, care se va desfășura în sala Balada, între orele 10.00-18.00. Tot în prima zi vor avea loc vizite și degustări de vinuri la beciurile și cramele din Vrancea. Începând cu ora 15.00 la Restaurantul Vrancea din Focșani va avea loc Concursul Național de Vinuri Bachus 2011, iar între orele 16.00-18.00 va avea loc un spectacol internațional de folclor, care se va desfășura în Piața Unirii. În Piața Teatrului din Focșani va avea loc, tot în prima zi a festiva-lului, o lecție de gastronomie și degustare.

Cele mai frumoase vrâncence sunt așteptate la Miss Podgoreanca

Sâmbătă, a doua zi a festivalului, vor avea loc vizite și degustări de vinuri la beciurile și cramele din Vrancea, va fi organizat un spectacol de gală în care vor fi decernate premiile la Concursul Național Folcloric „Cântece de viță veche”. Tot sâmbătă va fi organizat un concurs de karaoke care va avea loc în Piața Teatrului din Focșani, iar la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” va fi organizată o licitație de vinuri vechi.
Tot în Piața Teatrului va fi organizat, începând cu ora 19.30 concursul Miss Podgoreanca, eveniment la care sunt așteptate să participe cele mai frumoase fete din podgoriile vrâncene. Duminică, în cea dea treia zi a Festivalului Internațional al Viei și Vi-nului „Bachus-2011” vor fi organizate doar spectacole artistice. De remarcat că, în fiecare zi a festivalului, între orele 19.30-22.30, în Piața Unirii va avea loc un spectacol artistic, la care vor participa cele mai în vogă formații și artiști de muzică ușoară și populară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?