Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Centru pentru educaţie şi dezvoltare, la Odobeşti


   Părinții care au copii cu diverse probleme de vorbire, comportament,  de adaptare sau învățare, pot apela la ajutorul specialiștilor din cadrul Centrului de Resurse pentru Educație și Dezvoltare (CRED) din Odobești. În cadrul centrului, înființat în anul 2009 și care funcționează în cadrul Grădiniței cu program prelungit nr. 1 Odobești, activează o echipă de speciliști voluntari, respectiv psiholog, logoped, medic, sociolog și profesor pentru învățământ preșcolar și primar. De asemenea, lucrează și profesorii Veronica Batog, Mirela Vrînceanu, Carmen Anton și Violeta Ghetla. Serviciile oferite sunt gratuite.
   Directorul grădiniței, Veronica Batog, a declarat că pot fi consiliați copii de până la 7 ani, cu diverse probleme de logopedie, adaptare sau învățare, dar și cei care au rămas în grija rudelor ori cunoștințelor, după ce părinții au plecat la muncă în străinătate. „Desfășurăm activități de consiliere. În trecut am avut copii cu tulburări de comportament. Noi depistăm problema, iar dacă este gravă trimitem părinții la specialiști. Dacă problema nu este gravă, lucrăm cu voluntarii noștri. Centrul funcționează din 2009, fiind o continuare a unui proiect. Anul trecut am avut 15 copii”, a precizat Veronica Batog, profesor pentru învățământ preșcolar și primar.
   Potrivit acesteia, la serviciile specialiștilor din centru apelează, în general, părinții care locuiesc în comune învecinate Odobeștiului, respectiv Jariștea, Vîrteșcoiu sau Mera.
             

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?