Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Simpozion despre „Istoria şi Tradiţia Satului Românesc“


   Simpozionul interjudețean „Istoria și Tradiția Satului Românesc” va avea loc astăzi, la Bacău și Adjud. Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria Tătărăști, Protoieria Sascut, Parohia Corni, Åžcoala Generală cu clasele I-VIII din Cornii de Sus, din județul Bacău, și Colegiul Național „Cantemir Vodă” din București.
   Manifestările vor începe în jurul orei 9.00, în biserica Sfântul Nicolae din satul Cornii de Sus, comuna Tătărăști, județul Bacău. Organizatorii evenimentului își propun să supună atenției un subiect cu o semnificație aparte: locul și rolul civilizației sătești în constituirea identității spirituale a neamului românesc. Parteneri în derularea acestui proiect sunt ISJ Bacău, ISJ Vrancea, Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud, Åžcoala Gimnazială Pufești, Åžcoala Gimnazială Bordești, Primăria Munici-piului Adjud, Primăria Huruiești, Sindicatele Libere din Învățământ Vrancea și Bacău și Casa Corpului Didactic Focșani.
   Cuvântul de deschidere va fi rostit de protopopul Ioan Negoiță, după care vor fi prezentate lucrările pe tema propusă. Ulterior, la Adjud, începând cu ora 15.30, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu”, va avea loc un spectacol legat de acest eveniment, în care sunt angrenați elevii de la școlile Tătărăști, Domnești și Åžcoala „Mihail Armencea” din Adjud. „Rolul acestui simpozion este acela de a păstra vie tradiția satului românesc, izvor nesecat de talente și personalități care au marcat istoria poporului român. Toate lucrările primite se vor regăsi într-o lucrare de amploare care va vedea lumina tiparului până la finele lunii iunie. Ne bucurăm că reușim să punem în scenă un asemenea eveniment și să adunăm la un loc atâtea instituții și parteneri”, a spus Cătălin Crimu, absolvent al Liceului Teoretic „Emil Botta” din Adjud, actualmente masterand al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justin Patriarhul” din București.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?