Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Consilierii locali au declarat război transportatorilor de lemn


   Consilierii locali de la Dumbrăveni, întruniți ieri în ședință, au decis să demareze o acțiune, al cărei scop este stoparea distrugerii drumului național care tranzitează localitatea. Aproape toți consilierii, împreună cu primarul Valentin Tîlvăr și cu viceprimarul, au promis că vor depune toate eforturile, în colaborare cu omologi lor de la Bordești, Dumitrești, Chiojdeni, Jitia și Vintileasca, pentru ca toate camioanele încărcate cu lemne peste tonaj maxim admis să nu mai circule pe drumul principal deoarece îl distrug.
   Potrivit consilierilor, șoferii acestor camioane, care transportă lemn de la Vintileasca, și-au făcut un obicei din a circula noaptea, după ora 2.00, dat fiind că după acea oră nu mai sunt verificați. „Așa cum au zis și colegii mei consilieri, vom lua legătura cu consiliile locale de la primăriile de pe Valea Râmnicului și vom face un demers comun de a opri cât mai urgent distrugerea acestui drum. Vom face plângeri peste plângeri, zi de zi dacă va fi nevoie. Eu sper să nu mai fie nevoie să ieșim în stradă, așa cum a fost în anul 2012 înainte de asfaltarea acestui drum. Dacă nu se va rezolva cu vorbă bună și aplicarea Legii, vom face și acest lucru. Oamenii ne-au votat pentru a-i ajuta să aibă o viață normală, asta vom face”, a spus primarul Valentin Tîlvăr.
   Consilierii au precizat că după miezul nopții, camionale cu lemn trec și sunt încărcate atât de mult, încât le sunt zguduite casele, ca și cum ar fi cutremur. Ei au mai spus că organele abilitate ale statului, care ar trebui să ia măsuri în aceste situații, nu fac nimic. „Trebuie să facem ceva de urgență. Nu se mai poate cu aceste camioane care sunt supraîncărcate și distrug drumul. Locuitorii ne-au votat să le apărăm interesele. Chiar dacă este drum național, vom acționa. Nu este posibil să asfaltezi un drum în toamna lui 2012 și duspă aceea să aduci cele mai mari mașini să care lemne și să îl distrugă. În acest drum sunt și banii locuitorilor de la Cândești și Dumbrăveni și au dreptul să meargă pe un drum bun, fără gropi, fără riscul de a suferi accidente și alte nenorociri. Nu ne interesează cine este în spatele acestor distrugători de pădure și nu ne vom lăsa, vezi chipurile că vor interveni cutare și cutare. Dacă va fi nevoie, vom face plângeri chiar și la prim ministrul României, domnul Victor Ponta, pentru a ne ajuta să avem dreptul să mergem pe un drum normal”, a spus Costel Spînu, consilier local.
   La rândul său, fostul primar Ionel Strîmbei este de acord cu decizia colegilor săi și spune că trebuie acționat cât mai repede. „Sunt de acord și trebuie să facem ceva în acest sens, că altfel drumul va fi făcut praf. Facem demersuri peste tot și chiar să ieșim în stradă”, a spus Strîmbei, în prezent consilier local.

Un PDL-ist împotriva tuturor

   Singurul care nu a fost de acord cu propunerea consilierilor locali și a primarului a fost PDL-ist Mihăiță Mălinoiu. Acesta a recunoscut că nu va face niciun demers. „Eu nu sunt de acord și nici nu o să fiu. Ce, ăia cu mașinile trebuie să treacă și ei pe undeva! Poliția nu are ce să le facă, doar cei de la ISCTR pot să intervină și să le interzică să treacă cu tonaj. Ce treabă avem noi? Că nu e drum comunal sau local, e drum național și nu avem competențe. Ce demersuri să facem, că nu are niciun rost”, s-a lamentat Mălinoiu, care a mai și întârziat la ședință. 
    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?