Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

VREMEA va fi deosebit de rece


   Luni, vremea va fi rece pentru această perioadă a anului, chiar deosebit de rece, în regiunile extracarpatice. Cerul va fi noros, exceptând nord-vestul teritoriului unde înnorările vor fi temporare. Va ploua pe arii extinse în jumătatea sudică a țării și local în rest.
    În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși local 30 și izolat 50 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze de 50…70 km/h. La munte, la altitudini de peste 2000 m, precipitațiile vor fi mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8…10 grade în Oltenia, Muntenia și estul Transilvaniei și 17…18 grade în Crișana. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 4 și 11 grade.
    Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, marți, în majoritatea regiunilor. Cerul va fi noros și va ploua în jumătatea sudică a țării, unde cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp, iar în Dobrogea, sudul și estul Munteniei, 40 l/mp și izolat 60 l/mp. În restul teritoriului ploile se vor semnala pe arii mai restrânse. În zona înaltă de munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în sud-estul teritoriului, cu viteze ce vor depăși la rafală 80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade, izolat, în Câmpia Română și Podișul Transilvaniei și 16…17 grade pe litoral, iar cele minime se vor încadra, între 1 și 10 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?