Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Ministrul Educaţiei, interpelat de deputatul Nica


   Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, solicită ministrului Educației  Naționale, Remus Pricopie, plata abonamentelor elevilor pentru navetă. Într-o interpelare adresată ministrului, parlamentarul vrâncean atrage atenția efectelor manierei haotice în care fosta guvernare PDL a pretins că face reformă în educație, prin închiderea școlilor și condamnarea elevilor la navetă pentru a ajunge la școli.
La aceste probleme se adaugă întârzierea plății abonamentelor pentru navetă ale elevilor, în condițiile în care familiile fac eforturi supraomenești pentru a achita chiar și câte 200-300 de lei pe lună pentru ca ai lor copii să poată merge la școală. „Sunt convins că undeva s-a produs un blocaj, că această situație nu se poate permanentiza, iar noi suntem datori să le oferim copiilor cele mai bune condiții pentru desfășurarea actului educațional. Nu e suficient să avem școli moderne dacă elevii nu pot ajunge la ele, la fel cum nu e admisibil ca elevii să nu se bucure de drepturile pe care le au prin lege”, arată deputatul Ciprian Nica.
   Potrivit acestuia, viitorul României stă în sistemul educațional. „Dacă vrem să generăm locuri de muncă în România, trebuie să fim inovativi și inovația vine din educație. Observăm cu toții că din ce în ce mai multe locuri de muncă necesită diplome peste cele de absolvire a liceului. Åži totuși, există încă un număr mare de copii, tineri care nici măcar nu reușesc să termine liceul. Trebuie să ne dăm o șansă, nouă ca națiune, la un trai mai bun, iar calitatea educației este un pas important în această direcție și trebuie să fim dispuși să facem ceea ce este necesar pentru a da fiecărui copil șansa de a reuși”, precizează parlamentarul.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?