Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO: Oprişan şi Bănicioiu au intervenit pentru salvarea a două surori


   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului și Sportului, au intervenit vineri seară pentru salvarea a două surori, lovite pe trecerea de pietoni de un tir. Adolescenta de 16 ani a murit, dar sora sa de 13 ani, căreia ministrul, care este medic, i-a făcut masaj cardiac aproape 25 de minute, până când ambulanța a ajuns la fața locului, a fost transportată cu elicopterul, solicitat de Marian Oprișan, la un spital din București. Accidentul s-a produs în localitatea Limpeziș, județul Buzău.
   Cei doi demnitari se aflau în două mașini, în trafic, și au oprit când au văzut accidentul. Cele două fete au fost lovite de un tir condus de un tânăr din Suceava, în timp ce traversau strada pe marcajul pietonal, după cum a reieșit din primele cercetări ale polițiștilor rutieri din județul vecin. Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu ne-a declarat că „accidentul rutier s-a produs pe DN 2 E85, în localitatea Limpeziș”. „Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri la fața locului a rezultat că un tir condus de un tânăr de 28 de ani, din județul Suceava, a acroșat două minore care erau angajate în traversarea drumului european. De asemenea, din primele cercetări a reieșit că victimele ar fi traversat strada pe marcajul pietonal. În urma accidentului, cele două minore, surori,  au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Conform ultimelor informații (aseară ora 20.00 – n.r) fata cea mare a decedat. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii accidentului”, ne-a spus comisar șef Florina Crucianu.

   Ramona Ion, fata care a murit la Spitalul Județean Buzău, era elevă a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău. Adolescenta era și componentă a unui ansamblu folcloric din comuna Movila Banului.
   Președintele Consiliului Județean Vrancea a precizat că venea dinspre București către Buzău și a observat „că TIR-ul rula destul de rapid”. „Am ajuns în Limpeziș, am văzut fetele pe trecerea de pietoni, am redus viteza, șoferul TIR-ului, care venea din spate, le-a văzut târziu și probabil, având greutate, n-a mai putut să frâneze până în trecere. A încercat să evite impactul, a efectuat o manevră, TIR-ul a ieșit de pe șosea, dar le-a lovit pe cele două fete cu partea din spate”, a declarat pentru MEDIAFAX președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.
   Imediat după producerea accidentului, la fața locului a ajuns și ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, care circula dinspre Buzău spre București. „L-am văzut pe președintele Oprișan, am coborât din mașină și ne-am dus la locul accidentului să vedem ce s-a întâmplat. Pe asfalt erau două fete, ambele în stare gravă. Le-am făcut masaj cardiac și respirație gură la gură, însă starea lor nu s-a îmbunătățit”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

   Cei doi oameni politici au stat alături de fetele rănite până când la fața locului a ajuns o Salvare, ambii exprimându-și nemulțumirea că ambulanța a ajuns atât de greu și declarând că sistemul de urgență trebuie îmbunătățit, ca și sistemul de sănătate în ansamblul lui.
Contactat de reporterii Monitorul de Vrancea, Marian Oprișan a declarat că a acționat așa cum ar trebui să acționeze oricine altcineva. „Nu sunt un erou. Sunt un om obișnuit, un om cu suflet și am procedat așa cum ar trebui să procedeze oricine”, a precizat vicepreședintele PSD.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?