Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Elevii din Tulnici au fost vaccinaţi împotriva hepatitei A


   Izbucnit în luna februarie, focarul de hepatita A din comuna Tulnici nu a fost nici până în prezent închis. De atunci și până în această lună, peste 100 de persoane au fost diagnosticate cu hepatita A. Pentru a preveni răspândirea acestei boli, medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au trimis în acea zonă 250 de doze de vaccin împotriva hepatitei A. Aceste doze au fost folosite de medicii de familie pentru imunizarea elevilor din clasele 0-IV. De asemenea, în zonă au fost trimise, de reprezentanții DSP, și substanțe dezinfectante, fiind prelevate probe de sânge de la mai mulți locuitori.
   Reamintim că în februarie, mai mulți copii și adulți din Tulnici au ajuns la spital după ce au fost diagnosticați cu hepatită A. Åžcoala și locuințele bolnavilor au fost dezinfectate, pentru a se evita o epidemie. Medicii DSP au prelevat probe de apă din izvorul din care beau bolnavii și s-a stabilit că nu aceasta este vinovat de apariția focarului de hepatită A. Ei susțin că igiena precară a oamenilor a provocat boala.
   Medicii spun că igiena personală este extrem de importantă pentru menținerea sănătății și pentru prevenirea acestei boli, spălatul pe mâini fiind esențial. „Denumită «boala mâinilor murdare», hepatita A apare mai ales la contactul mâinilor murdare cu diverse obiecte. Cea mai întâlnită formă de hepatită afectează serios ficatul și se transmite mai ales prin contactul mâinilor murdare cu diverse obiecte. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale gripei: febră, dureri musculare, greață, lipsa poftei de mâncare și diaree. Un simptom specific este și îngălbenirea pielii și a albului ochilor”, spun medicii din cadrul DSP.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?