Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Daciana Sârbu, în Bucovina cu femei ambasador


   Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, care a organizat o vizită în Bucovina a mai multor diplomați acreditați la București, femei ambasador și soții ale unor ambasadori, a declarat, sâmbătă, la Horodnic de Sus (Suceava), că ar vrea ca românilor să nu le mai fie teamă să își promoveze țara.
   Daciana Sârbu a spus, într-o conferință de presă, că vizita organizată în Bucovina cu femeile ambasador acreditate la București și cu soții ale unor diplomați, pentru a prezenta realitățile din țară, este un succes. „Este o primă acțiune de acest gen, dar nu ultima. Nu de vom opri aici, vom merge și în alte zone ale țării, dar cu siguranță vom reveni în Bucovina”, a spus europarlamentarul PSD.
    Ea a susținut că dorește promovarea Bucovinei ca „Bio land” mai ales că aici sunt chiar toate resursele necesare, tradiții păstrate, mâncare cu adevărat tradițională și bio. „Cred că e o mare șansă a noastră. Aș vrea să ne oprim în a ne fi teamă să ne promovăm țara pentru că avem lucruri extraordinare, oameni minunați”, a mai spus Daciana Sârbu.
    Ea a mai declarat că românii trebuie să fie mândri să poarte simbolurile tradiționale românești, pentru că afară sunt la mare căutare, dar că, din prea multă modestie, românii nu le arătă așa cum ar trebui: „Aș vrea să le arătăm mai ales noi, pentru că avem aceste ocazii să ieșim public și să le promovăm, și să-i aducem pe cei care ar putea să ducă mesajul mai departe, în alte țări, să vadă cu adevărat ce este România și să vorbim sincer, deschis și cu mândrie despre țara noastră peste tot unde mergem. Evident, în Parlamentul European, să nu-i mai lăsam pe cei care ne denigrează să-și facă acțiunile și să vorbească fără să-i sancționăm”.
    La rândul său, europarlamentarul Corina Crețu, a spus că această inițiativă de promovare a țării este o invitație către toți oamenii politici din România, ca dincolo de bătăliile interne, atunci când e vorba de imaginea în lume să știe să vorbească țara de bine. „Această vizită pe care o facem în Bucovina arată clar că Bucovina este un tărâm unic, cu tradițiile, cu liniștea, cu mănăstirile binecunoscute, cu aceste locuri de vis. Cred că este și pentru noi o experiență, dar mai ales pentru cei care sunt reprezentanți ai diplomației străine în România, cred că este o experiență unică. (…) Este de datoria tuturor oamenilor politici, de la autoritățile locale, președinți de consilii județene, primari, dar și a politicienilor și a parlamentarilor europeni să prezinte țara loc pentru că ne luptăm cu o mulțime de prejudecăți și de clișee în legătură cu România. Realitatea este cu totul alta și este datoria noastră să prezentăm. Avem și slăbiciuni și părți negative, dar iată că avem și lucruri frumoase pe care niciodată, sau mai deloc, nu reușim să le scoatem în evidență”, a afirmat Corina Crețu.
    Ambasadorul Sloveniei în România, Jadranka Sturm Kocjan, aflată în vizita din Bucovina, a spus că a admirat atât produsele de artizanat, ceramica, dar că și mâncarea este foarte bună. „Slovenia este un mare susținător al României și în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen. Cred că împreună vom putea obține mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea unor asemenea regiuni”, a spus ambasadorul Sloveniei.
    Diplomații acreditați la București care au participat la această acțiune de promovare a turismului în Bucovina au vizitat Muzeul „Ion Irimescu” din Fălticeni, au degustat murături de la Milișăuți, au vizitat atelierul de ceramică neagră din Marginea, au participat, la Horodnic de Sus, la un târg de produse artizanale, unde au admirat costume populare sau diverse sculpturi în lemn, au putut vedea cum se încodeiază ouă, cum se țes covoare și cum se obține firul de lână. Ei au fost întâmpinați la Horodnic de Sus de 30 de membri ai ansamblului folcloric „Bilcuța” din comuna Bilca, format din elevi și profesori, și au dansat pe melodia „Românașii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?