Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Strada George Coşbuc concurează la titlul de ”cea mai scurtă stradă din oraş”


   Am „aterizat” ieri pe strada George Coșbuc din Focșani, una dintre cele mai scurte străzi din municipiu. Fiind prima stradă care „taie” perpendicular strada Popa Åžapcă, George Coșbuc are vreo patru blocuri, un bar și un magazin mixt. La ora „vizitei”, strada era cuprinsă de lumina caldă a soarelui de toamnă, liniște și frunze galbene și ruginii. Multă vegetație, de o parte și de alta a străduței, copaci înalți cât blocurile de trei etaje, dar și grădini, majoritatea neîngrijite, cu aspect de sălbăticie, cu garduri vii, trandafiri și alte ierburi crescute la întâmplare. 
   Strada, care poartă numele unuia dintre cei mai mari poeți români, a fost peticită de curând și este circulabilă. Trotuarele nu sunt în starea cea mai bună, pe acolo pe unde se poate trece, restul fiind ocupate de parcări sau de mașini parcate. De altfel, o problemă în zonă sunt și locurile de parcare, pe care se „bat” vecinii, din cauza lipsei trasării corespunzătoare a acestor spații.   
   Cele câteva blocuri, de trei etaje, sunt parțial reabilitate termic, colorate în alb, crem sau portocaliu, au balcoanele închise și un aspect general de curat. Nu același lucru se poate spune și dacă mergem pe stradă, unde, la câte un colț, tronează câte un morman de frunze și gunoaie. Am intrat într-o scară, vopsită în crem-gălbui, destul de curată în rest, unde am descoperit, într-un colț, o „mostră” a spiritului estetic al unor locatari: o măsuță acoperită cu o mușama crem, pe care este așezată o vază cu flori mari din plastic, galbene, albastre și roșii, vegheată de un tablou, sprijinit de perete, în același stil. 
   Ies din scară și, în spatele blocului, o parcare măricică, în formă de „U”, cu un spațiu verde destul de generos, unde sunt amplasate două mese din piatră, care servesc, cel mai probabil, drept loc de joacă pentru copii. În rest, un loc de joacă amenajat nu există pe această stradă. O altă parcare, lângă punctul termic, în spatele blocului, îi întâmpină pe șoferi cu ceva… gropi. Alături, un magazin mixt, cu câțiva pitici de grădină plantați printre flori, mai înveselesc atmosfera. 
   În rest, liniște, cu excepția serilor în care se aud vocile petrecăreților care fac karaoke la barul din apropiere. Unii cititori ne-au semnalat și probleme punctuale din zonă: „În fața blocului nr. 4 să vedeți spațiul verde distrus de zăpada care cade în fiecare iarnă de pe acoperiș și nimeni nu știe al cui este apartamentul, cine a proiectat acoperișul, cine este răspunzător pentru mașinile distruse. În fiecare primăvară este cineva care tot repară în zadar spațiul și… degeaba”. O altă doleanță a locuitorilor din această zonă este să fie asfaltată strada. 
   Săptămâna viitoare, continuăm rubrica „Monitorul vine pe strada ta!” cu prezentarea unei alte străzi din municipiu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?