Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

20 de asistenţi medicali din Vrancea vor protesta la Bucureşti


   Niciun medic din Vrancea nu va protesta astăzi la București. Liderul sindicatului Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu (FOTO), ne-a precizat că la protestele de astăzi vor participa 20 de asistenți medicali. „Acțiunea de pichetare va avea loc între orele 11.00 și 13.00. Vor participa 20 de asistenți medicali, 18 din Spitalul Județean și doi de la Spitalul din Vidra”, ne-a precizat Claudiu Grosu.
Cadrele medicale vrâncene vor protesta alături de sindicaliști din județele Buzău, Cluj, Vâlcea, Arad și Hunedoara. Protestele care au început marți și vor dura până pe 27 septembrie, perioadă în care vor fi pichetate sediile Ministerului Sănătății și Ministerului Finanțelor, iar în octombrie va avea loc un miting în fața sediului Guvernului.
   Revendicările care stau la baza pichetărilor sunt: alocarea a 6% din PIB pentru sănătate; asigurarea finanțării sistemului sanitar pentru trimestrul IV al anului în curs și acordarea integrală a drepturilor salariale; menținerea sistemului actual de organizare a spitalelor în vederea asigurării unor servicii prompte și de calitate pentru pacienți, în regim public, creșterea veniturilor salariale pentru toate categoriile de personal sanitar, începând cu 1 ianuarie 2014; respectarea normativelor de personal și elaborarea regulamentelor de sporuri; aplicarea principiilor și coeficienților de ierarhizare privind clasele de salarizare conform Legii nr. 284/2010; negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului sănătate; negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului asistență socială; elaborarea și promovarea unei legi a salarizării specifice în asistența socială, pornind de la principiile și coeficienții Legii nr. 284/2010, care să asigure creșterea salariilor în sector începând cu data de 1 ianuarie 2014.
   Dacă protestele din lunile septembrie și octombrie nu vor schimba nimic, cadrele medicale amenință cu greva generală în noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?