Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Sfaturi de la parlamentari şi autorităţi pentru elevii din Panciu şi Adjud


   Vicepreședintele Senatului României Cristian Dumitrescu, deputatul PSD Victor Roman și subprefectul Cristi Misăilă au participat ieri, la Panciu, la deschiderea noului an școlar. La Adjud, alături de autoritățile locale s-a aflat și Alteța Sa Regală Principele Radu, care s-a întâlnit cu elevii școlii care îi poartă numele.

   Festivitatea de la Panciu a debutat în acordurile Imnului Național și a continuat cu un Te-Deum, oficiat de un sobor de preoți, condus de părintele protop Vasile Dabija, de la Protoieria Panciu. „Rugăm pe bunul Dumnezeu să pună în inimile acestor copii, așa cum spune rugăciunea, duhul înțelepciunii, al științei, al evlaviei și al fricii Sale, iar cadrelor didactice și nouă, tuturor, să rânduiască Dumnezeu răbdare, devotament la educarea copiilor și bucuria împlinirii pe care să o gustăm atunci când vom vedea roadele educației noastre la acești copii”, a spus preotul.
   Viceprimarul Iulian Nica a dat citire, apoi, mesajului adresat elevilor,  profesorilor și părinților de primarul Ion Petre. „Pentru Primăria Orașului Panciu, educația a fost și rămâne un domeniu strategic, în care am investit toată încrederea și priceperea noastră, iar rezultatele se văd din ce în ce mai clar. Fie că vorbim despre imobile reabilitate, fie că vorbim despre «EDU Panciu», proiectul de reabilitare a Liceului Teoretic „Ioan Slavici”, vorbim despre eforturile pe care comunitatea noastră le-a făcut pentru copiii noștri. Iar copiii noștri răspund acestor eforturi prin rezultatele pe care le obțin atât în plan școlar, cât și extrașcolar”, se arată în mesajul primarului.
   Ion Petre a transmis că și în noul an școlar administrația locală se va preocupa nu numai pentru asigurarea condițiilor optime în școli, ci și cele de siguranță, pe stradă.
   La rândul său, comisarul-șef Teodor Dumitrache, comandantul Poliției Panciu, a promis că instituția pe care o reprezintă va colabora cu administrația locală și cu reprezentanții celor două licee din Panciu, pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță în instituțiile de învățământ.
Onoarea de a suna clopoțelul i-a revenit vicepreședintelui Senatului, Cristian Dumitrescu. „Acest clopoțel va suna atât pentru prichindeii care, astăzi, cu emoție pășesc pe pragul școlii în clasa I, cât și pentru cei care vor părăsi școala, pentru a porni în viață”, a spus Cristian Dumitrescu.Acesta a declarat că, în calitate de vicepreședinte al Senatului, are obligația de a veghea, alături de Guvernul României, de președintele Consiliului Județean Marian Oprișan și de primarul Ion Petre, precum și de directorii școlilor păncene, la asigurarea condițiilor optime de învățătură. „Aceasta este obligația noastră, să vă asigurăm condiții bune pentru a învăța. Avem obligația, față de dumneavoastră și față de viitorul acestei țări, ca dumneavoastră să fiți oameni pregătiți, să fiți oameni capabili să construiți o nouă Românie”, a încheiat senatorul Cristian Dumitrescu.

Principele Radu, prezent la Adjud

   Åžcoala Gimnazială „Principele Radu” din Adjud l-a avut ca oaspete Alteța Sa Regală (ASR) Principele Radu, care le-a vorbit copiilor și părinților lor despre importanța lecturii. La deschiderea noului an școlar au participat primarul Constantin Armencea și viceprimarul Claudiu Cristea, dar și deputatul PSD de Vrancea Victor Roman. „Åžcoala este instituția care vă ajută să transformați visele în realitate și vă ajută să deveniți profesioniști în domeniile spre care vă veți îndrepta. Însă, pentru acest lucru trebuie să munciți. Iar munca voastră este să învățați cât mai bine la toate materiile, pentru că viitorul vostru depinde de acest lucru”, le-a spus deputatul elevilor.
   Parlamentarul a reamintit că rolul școlii este în primul rând de a educa. „Elevii sunt la vârsta la care totul pare posibil, iar pentru ca aspirațiile lor să devină posibile, le trebuie înțelepciunea de a discerne răul de bine în tot ceea ce se întâmplă astăzi. Înțelepciunea se poate dobândi și prin educație, pe care școala trebuie să v-o acorde. De aceea, doamnelor si domnilor profesori, să nu uitați că rostul școlii, în primul rând, este acela de a educa și apoi de a învăța carte”, a precizat deputatul Victor Roman.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?