Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Principele Radu le vorbeşte copiilor despre importanţa lecturii


   Åžcoala Gimnazială „Principele Radu” din Adjud îl va avea ca oaspete, luni, de la ora 12.00, la deschiderea anului școlar, pe Alteța Sa Regală (ASR) Principele Radu, care va vorbi copiilor și părinților lor despre importanța lecturii. Evenimentul va avea loc în prezența primarului Constantin Armencea și la el sunt invitați să participe toți copiii și părinții din Adjud. 
   Potrivit comunicatului trimis redacției noastre, ASR Principele Radu va vorbi despre un program alternativ de lectură propus de Curtea Veche Publishing prin colecția „Cărțile copilăriei”, o serie de repovestiri pe înțelesul copiilor ale marilor opere literare. „Susținând inițiativa editurii Curtea Veche, Casa Regală a României dorește să readucă lectura printre plăcerile celor mici și să tragă un semnal de alarmă întregii societăți. Pentru că, de-a lungul istoriei României, monarhii țării au știut să fie alături de poporul român atunci când acesta a avut cea mai mare nevoie, astăzi reprezentanții Casei Regale au ales să sprijine eforturile Curtea Veche Publishing de a forma o nouă generație de cititori, de a readuce în mijlocul familiilor cartea și bucuria lecturii”, se precizează în comunicat.
     ASR Principele Radu, Ambasador al colecției „Cărțile copilăriei”, va participa și în cursul acestui nou an școlar la o serie de întâlniri cu părinții și copiii în școli din întreaga țară.  Această colecție a fost lansată la Curtea Veche Publishing pentru încurajarea lecturii în rândul copiilor. Seria include repovestiri după volume consacrate din literatura universală, prezentate într-o formă atractivă și adaptate nivelului de înțelegere al copiilor cu vârste între 8 și 14 ani. 
   Încurajându-i pe cei mici să ia contact de la vârste fragede cu versiunile simplificate ale marilor opere literare, părinții le pot deschide copiilor apetitul pentru lectură, un apetit ce va putea fi dezvoltat cu ușurință la vârste mai mari. Printre titlurile publicate până în acest moment se numără: „Peter Pan”, „Aventurile lui Sherlock Holmes”, „Marile speranțe”, „Black Beauty”, „Cocoșatul de la Notre-Dame”. Toate volumele seriei apar cu un mesaj pentru părinți din partea Alteței Sale Regale. „Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei. Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni”, transmite ASR Principele Radu al României.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?