Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Caravana de informare PNDR vine în 17 comune vrâncene


   17 comune vrâncene vor fi vizitate de caravana de informare PNDR în luna septembrie. Informațiile despre fonduri europene vor fi prezentate fermierilor din Boghești, Tănăsoaia, Corbița, Vânători, Homocea, Gugești, Milcovul, Movilița, Păunești, Pufești, Sihlea, Ploscuțeni, Ciorăști, Bălești, Dumbrăveni, Dumitrești, Biliești. În cadrul întâlnirilor cu fermierii din aceste comune vor fi prezentate ultimele noutăți legate de finanțarea agriculturii și dezvoltării rurale din România, spun organizatorii.
    Caravana vizează în principal beneficiari ai programelor europene, cei care au nevoie de îndrumare pentru a evita neregulile în respectarea obligațiilor contractuale pe care și le-au asumat când au primit fondurile nerambursabile. „Obiectivul principal al Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TÄ‚U” este creșterea indicelui de absorbție efectivă și corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, în sensul creșterii gradului de acuratețe și corectitudine a întocmirii cererilor de plată, precum și a cererilor de finanțare”, se arată într-un comunicat al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit.
    Astfel, informațiile oferite de specialiștii din caravană se vor axa pe consilierea și sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor pe care le implementează. Vor fi prezentate informații despre respectarea obligațiilor contractuale și evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidențierea clară a posibilelor consecințe și penalități, modul de realizare și respectare a graficului de eșalonare al plăților efectuate prin PNDR, aspecte ale întocmirii și respectării declarației de cheltuieli, modul în care trebuie derulat procesul de achiziție a bunurilor, serviciilor și lucrărilor precum și posibilități de dezvoltare durabilă a mediului rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?