Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Peste 29 000 de elevi pe ogoarele judeţului


Ziarul „Milcovul” de acum 34 de ani, în ediția din 15 septembrie 1979, scria:

*Cetățenii observă, critică, propun
    La ce mai „e bun” un metru?! „Luni, 10 septembrie am trecut pragul magazinului „Util” – ne semnalează D. R., din Focșani. Intenția mea era să cumpăr o cămașă. Cum însă nu mai țineam minte numărul și talia pe care le port (scuzabilă uitare), am solicitat vânzătoarei Valeria Sava, de la raionul lenjerie, să depisteze cu metrul de croitorie numărul cămășii. Riposta lucrătorului comercial m-a lăsat perplex: „Vezi poate-ți îndoi metrul ăsta (și mi-a „prezentat” un metru de lemn) pe spinare!” Să fie asta o nouă formă de comerț? Tot ce se poate. Oricum, am aflat și noi (sperăm și conducerea coperației de consum) la ce mai e bun un metru. – C. Ioan

*Preocupări „turistice”… în respectarea prețurilor

    Deși sezonul turistic se apropie de final, problemele acestuia rămân în actualitate datorită și unor constatări făcute de lucrătorii Inspectoratului județean pentru controlul prețurilor. Iată ce ni s-a relatat. Neajunsurile încep chiar de la Focșani. La hotelul „Unirea” – etajele patru și opt – camerele prezintă igrasie sau dovedesc o uzură pronunțată a mochetei. De asemenea, holurile nu sunt dotate, la toate nivelele cu măsuțe, fotolii și scaune. Åži la cabana turistică „Bachus” se practică prețuri în dezacord cu realitățile – 22 lei pentru o cameră, în loc de 20! – iar planul meniu se întocmește la sfârșitul zilei și nu la începutul ei, așa cum sunt indicațiile.
    Realități de același fel prezintă și popasul „Dumbrăvița”, în cadrul căreia cooperația de consum nu respectă condițiile de dotare și confort precizate în normativele existente (căni, pahare, lenjerie). Iată doar câteva aspecte. Ele dovedesc că unitățile de turism mai au suficiente teme de reflecție…
   
*C.P.L. Focșani. Trecut, prezent și perspectivă
    Cu 16 ani în urmă, la 1 aprilie 1963, intra în producție de serie Fabrica de mobilă Focșani, prima unitate de acest fel din zona Vrancei, ținut în care pădurile au constituit din vechi timpuri o resursă materială importantă. Se semna astfel certificatul de naștere al unui obiectiv care marca primii pași în ascensiunea spre industrializare a județului. (…)

*Actualitatea în activitatea organizațiilor de femei
    Comisia de femei de la Întreprinderea de confecții a organizat acțiuni de interes  patriotic antrenând personalul muncitor la sortat materiale secundare textile. În cartierele Bahne, Piața Victoriei, Piața Moldovei, gospodinele au colectat și predat peste 5 tone fier vechi. În sprijinul producției, la Filatura de lână pieptănată s-a lansat întrecerea „Cel mai frumos și organizat loc de muncă”. – Vera Nistor, președinta Comitetului municipal al femeilor

*Peste 29 000 de elevi pe ogoarele județului

    Luni, elevii vrânceni vor relua o frumoasă tradiție: participarea la campania de recoltare a culturilor de toamnă. Åži pentru că vorbim de tradiție ne face o deosebită plăcere să reamintim că anul trecut elevii au obținut rezultate excelente în acțiunea de strângere a recoltei, executând un volum de lucrări a cărui valoare s-a ridicat la suma de 6,2 milioane lei.

*Cicloturism

    Pensionarul focșănean Vasile Laioș, cunoscut cititorilor noștri ca un pasionat cicloturist, efectuează în prezent în mai multe etape o mare „buclă” de peste 4 500 km, parcurgând Ungaria, Cehoslovacia, Polonia și Uniunea Sovietică. (…) Îți dorim itinerar fără „pene”, nea Vasile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?