Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Jair a recuzat completul de judecată


   Liviu Lazăr, cunoscut sub numele de Jair, a fost din nou în fața magistraților de la Judecătoria Focșani, într-un dosar în care cere eliberarea din arest sub control judiciar, el fiind anchetat pentru cămătărie și șantaj. Ieri, Jair a recuzat completul de judecată, judecarea cauzei fiind suspendată până la soluționarea cererii. Într-un final, cererea de recuzare a fost respinsă, astfel că Jair se va întâlni săptămâna viitoare cu același complet.
   Între timp, procurorii au solicitat prelungirea măsurii arestării preventive în cazul său și al lui Constantin Răduță, ambii acuzați că dădeau bani cu camătă, după care își amenințau victimele. „Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive luată față de inculpații Lazăr Liviu, zis Jair, și Răduță Constantin, zis Costel, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților : – Lazăr Liviu, în prezent aflat în Arestul IPJ Vrancea, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 septembrie 2013, orele 13.30, până la data de 15 octombrie 2013, orele 13.30; – Răduță Constantin, în prezent aflat în Arestul IPJ Vrancea, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16 septembrie 2013, orele 16.30, până la data de 15 octombrie 2013, orele 16.30”, se arată în hotărâre, care poate fi atacată cu recurs.
   Liviu Lazăr este acuzat că în perioada aprilie-decembrie 2012 a împrumutat bani cu dobândă mai multor părți vătămate, iar pentru recuperarea sumelor exercita constrângeri sub forma amenințărilor, dar și acte de violență. În cazul lui Constantin Răduță s-a reținut că în luna decembrie 2012 a împrumutat mai multor părți vătămate sume de bani, pentru care le percepea dobândă prin amenințări și acte de violență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?