Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Bani în plus pentru modernizarea Bulevardului Brăilei şi a sensului giratoriu din intersecţia Bulevardul Independenţei cu Strada Republicii


   Consiliul Local Focșani a aprobat în cea mai recentă ședință, de la sfârșitul lunii august, restribuirea fondurilor între proiectele de infrastructură locală, prin modificarea listei de investiții finanțate din creditul intern pe anul 2013. Astfel, din împrumutul de 24,5 milioane lei contractat în anul 2009 pentru reabilitarea unor străzi din municipiul Focșani, se iau 540.000 lei de la capitolul sistematizare intersecție Bulevardul Unirii cu Strada 1 Decembrie, bani care se împart astfel: 440.000 lei pentru reabilitarea Bulevardului Brăilei (lucrare pentru care se alocă astfel, în total, 2.754.000 lei) și alți 100.000 lei pentru amenajare intersecție sens giratoriu Bulevardul Independenței cu Strada Republicii, lucrare care costă în total 965.000 lei.
   Din împrumutul de 24,5 milioane de lei, cu o maturitate de maximum 15 ani, contractat de municipalitate pentru realizarea de investiții publice, până la această dată s-au cheltuit 14,7 milioane de lei. De la începutul anului și până în prezent, din acest împrumut s-au făcut trageri de 2.500.000 lei. „Având în vedere că de la aprobare și până în prezent au apărut noi priorități și anume investiții colaterale proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă referitoare la Programul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru zona SUD, se impune modificarea anexei”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.
   Printr-un alt proiect de hotărâre, s-au alocat în plus 20.000 lei pentru proiectare în cadrul proiectului „Refacere infrastructură străzi în municipiul Focșani – Acces pietonal și parcaje str. Bucegi”, bani care s-au tăiat de la capitolul diverse și neprevăzute al aceluiași proiect. Valoarea totală a investiției rămâne de 570.774 lei, finanțarea realizându-se din bugetul local. „Având în vedere intenția Primăriei municipiului Focșani de a demara execuția lucrărilor prin licitație publică pentru obiectivul de investiții «Refacere infrastructură străzi în municipiul Focșani – Acces pietonal și marcaje str. Bucegi» se impune achiziționarea serviciilor de întocmire proiect tehnic, caiet de sarcini, detalii de execuție și verificare proiect, în vederea autorizării lucrărilor. În acest sens se impune diminuarea sumei alocate la capitolul diverse și neprevăzute cu 20.000 lei și majorarea sumei alocate la capitolul proiectare cu 20.000 lei”, scrie în raportul care a însoțit proiectul de hotărâre. Termenul de realizare a acestei investiții este de un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?