Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Părinţii a doi copii cercetaţi pentru furt, supăraţi pe poliţişti


   Părinții a doi dintre cei șase minori din Popești cercetați pentru furt susțin că ai lor copii sunt nevinovați. Valerică Adam și Gheorghe Dinică spun că băieții lor nu ar fi putut ridica un cazan de țuică, care are până la 40 de kilograme. În replică, șeful Postului de Poliție din comună, agent șef principal Nicușor Pușcoiu, susține că cinci dintre cei șase copii cercetați și-au recunoscut faptele. 
   Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea a transmis o informare, săptămâna trecută, conform căreia șase copii din comuna Popești sunt cercetați pentru furt calificat. Minorii, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, sunt acuzați că în perioada iulie 2012-august 2013 ar fi comis cinci fapte de furt din locuințe. 
   Luni, părinții a doi dintre copiii acuzați de furt ne-au contactat la sediul redacției. Valerică Adam și Gheorghe Dinică ne-a precizat că băieții lor nu au comis faptele pentru care sunt cercetați. „Au spus că șase copii au furat, printre care și băiatul meu. Este adevărat că sunt doi cu probleme și care au furat, dar nu înțeleg de ce i-a băgat pe toți. Nu este normal să pună dosarele lor cu AN (autor necunoscut-n.r.) în cârca unor copii. Să probeze treaba cu cazanele și să vadă că un copil nu poate ridica un cazan care are și 40 de kilograme. Dacă le-au furat, unde le-au dus? Este o minciună ceea ce au spus ei că băieții au furat. Sunt  doi dintre ei care au furat o drujbă, un flex și o bormașină, dar nu toate câte le spun ei acolo. Copilul meu nu a adus acasă nimic. Dacă a luat ceva, ce a făcut cu ce a luat, că acasă nu a adus. Să vină să caute. Domnii de la poliție să prindă hoții nu să pună faptele în cârca copiilor. Eu nu zic că nu s-o fi uitat și al meu când s-a făcut ceva, dar nu a furat. Ei i-au văzut că stau toți împreună și i-au băgat pe toți. Copilul meu a spus că el nu a luat nimic atunci când a fost întrebat. Eu eram acolo. Acuma vin oamenii să-mi ceară mie banii pe cazane și mai știu eu ce, atâta vreme cât băiatul meu nu a furat”, ne-a spus Valerică Adam. 
   La  rândul său, Gheorghe Dinică susține că băiatul lui nu a comis faptele de care este acuzat. Bărbatul îi sfătuiește pe oamenii legii să-i cerceteze pe cei care au comis faptele, nu pe copilul lui. „Este o minciună ceea ce s-a spus. Ei vor să scape de dosare și pun faptele în cârca copiilor. Faptele acestea au fost făcute de alte persoane, nu de copii. Să le caute și să le cerceteze pe cele care le-au comis. La mine nu au venit să caute nimic”, a spus Gheorghe Dinică. 
Cinci dintre copiii au recunoscut comiterea faptelor
 
   Åžeful Postului de Poliție din Popești, agent șef principal Nicușor Pușcoiu, ne-a precizat, ieri, că cinci dintre cei șase copii suspectați de comiterea faptelor au recunoscut de față cu părinții că au comis furturile. El a adăugat că doar unul dintre copii nu a recunoscut, respectiv fiul lui Valerică Adam. „Nu am niciun dosar cu AN. Cinci dintre cei șase copii au recunoscut în prezența părinților, iar cel de-al șaselea a negat. S-a reușit și recuperarea prejudiciului, iar cercetările continuă”, a spus agent șef principal Nicușor Pușcoiu. 
   Reamintim că săptămâna trecută, poliția a informat că a fost identificat un grup de șase minori, din Popești, care în perioada iulie 2012-august 2013 ar fi comis fapte de furt din locuințe de pe raza comunei. „La data de 26.08.2013, polițiștii din Popești au identificat un grup de șase minori, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, respectiv B. Ion Marius, P. Mihăiță-Costinel, P. Ionuț, S. Marius, H. Raul și D. Andrei, toți din comuna Popești. Polițiștii au stabilit faptul că în perioada iulie 2012 – august 2013, minorii au comis cinci furturi din locuințe. Aceștia pătrundeau prin efracție în imobile în care proprietarii nu se aflau la domiciliu și au sustras cazane de cupru, drujbe, un flex, o pompă de stropit, scule și obiecte de uz casnic. Cu ocazia primelor cercetări, polițiștii au recuperat 70% din prejudiciul creat. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, se arăta în informarea IPJ. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?