Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Nu mi-o băgați în pământ!”, strigătul DISPERAT al mamei Mihaelei Vieru, tânăra moartă în incendiul din Colectiv și înmormântată la Ruginești


Jale mare a fost ieri la Ruginești, acolo unde a fost înmormântată Mihaela Vieru, una din victimele tragediei din clubul Colectiv în care și-au pierdut viața 32 de oameni. Sfâșiată de durere, mama Mihaelei a strigat-o încontinuu și i-a implorat pe cei care îi purtau sicriul pe brațe să nu îi bage fiica în pământ. De asemenea, femeia și-a rugat disperată soacra, decedată și ea, să aibă grijă de copilul ei. Toată suflarea satului a venit să o conducă pe Mihaela pe ultimul drum, oamenii fiind impresionați de drama familiei și de tragedia de la București. Drumul Mihaelei către cimitirul din localitate a fost deschis de copiii de la Școala din Ruginești, care au avut brațele încărcate cu flori și coroane. Tot ieri a fost înmormântat și iubitul Mihaelei, Constantin Ignat, mort și el în aceeași tragedie. Cei doi tineri își făcea planuri de căsătorie, dar Mihaela și Costantin nu au mai apucat să îmbrace rochia de mireasă și costumul de mire pentru că viața lor s-a terminat în seara zilei de 30 octombrie a.c. în Clubul Colectiv din capitală.

    Mihaela Vieru, una din victimele tragediei din clubul bucureștean Colectiv, a fost înmormântată ieri, în cimitirul din comuna Ruginești. Trupul neînsuflețit al fetei, care astăzi ar fi împlinit 32 de ani, a fost depus inițial la o biserică din Onești, acolo unde ea s-a născut și a copilărit, iar ieri, după oficierea slujbei religioase de un sobor de 10 preoți, cortegiul funerar a plecat către Ruginești. Mihaela a fost înmormântată, alături de bunicii ei paterni, cărora mama ei le-a spus „aveți grijă de ea, că de aia am adus-o aici”. La biserica din Ruginești, Mihaela, fata frumoasă, cuminte și deșteaptă, așa cum o cunosc localnicii, a fost așteptată de toată suflarea satului. Toată lumea a fost impresionată de ceea ce s-a întâmplat la București și de dramele familiilor care și-au condus copiii pe ultimul drum.
    Drumul Mihaelei către biserică a fost presărat cu flori, iar în momentul în care au văzut-o, rudele, cunoștințele și localnicii au izbucnit în lacrimi și s-au rugat să ajungă alături de îngeri pentru că „era prea tânără și nu merita o așa soartă”. Mama Mihaelei și-a strigat fiica continuu. „Mihaela mamii…..nu pleca, draga mamii. Copilul meu frumos….”, a spus întruna mama tinerei.

  Mihaela era director la o firmă din București

    După slujba oficiată și în biserica din Ruginești, preoții au ținut o cuvântare. Printre altele, ei au vorbit și despre cariera Mihaelei. Potrivit acestora, fata s-a născut și a copilărit la Onești. A urmat cursurile școlii primare, generale, dar și liceul la unități de învățământ din orașul natal, iar în 2002 Mihaela a fost admisă cu brio la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din București, pe care a absolvit-o cu o notă foarte bună. S-a angajat apoi și nu s-a mulțumit doar cu atât, fiind avansată de mai multe ori. Înainte de tragedie, Mihaela, care era inginer electronist, era director la departamentul de vânzări al unei companii din București și își făcea treaba extraordinar de bine. Din acest motiv, trei ani consecutiv a primit titlul de angajatul anului. Din păcate, ceea ce se anunța o seară de relaxare pentru Mihaela, s-a transformat într-o tragedie care a zguduit România din temelii.

  „Nu te mai vede mama, puiul mamii”

    După cuvântarea preoților, sicriul cu trupul neînsuflețit al Mihaelei a fost scos din biserică, iar cortegiul funerar a plecat către cimitirul din localitate. Drumul Mihaelei către locul în care își va dormi somnul de veci a fost deschis de copiii de la școala din localitate, care au avut brațele pline cu flori și coroane.
    La cimitir a fost cel mai dureros moment. Atunci când sicriul cu trupul neînsuflețit al tinerei a fost așezat lângă groapă, mama tinerei a strigat disperată „nu-mi băgați copilul în mormânt”. Tot ea și-a atins fiica de mai multe ori pe față, știind că de acum nu o va mai putea face nicicând și i-a spus printre lacrimi „nu te mai vede mama, puiul mamii. Nu te mai vede mama niciodată”. Înainte ca sicriul să fie coborât în mormânt, mama i-a rugat pe gropari să-i dezlege fiica la mâini și picioarel „Dezlegați-o la mâini și picioare. Uitați-vă ce mâini frumoase are puiul meu. Așa mi-au dat-o de la spital legată”, a strigat mama, care cu greu se mai putea ține pe picioare, fiind sprijinită de soț și cealaltă fiică.

  „Nimic nu poate alina durerea asta”

    Localnicii sunt impresionați și totodată șocați, atât de moartea Mihaelei cât și a celorlalți tineri, care au sfârșit la fel ca ea. Janeta Mușat, din Ruginești, știe cel mai bine ce înseamnă pentru o mamă pierderea unui copil. I s-a întâmplat și ei acum mai bine de doi ani și jumătate, atunci când fiul ei, inginer și el, care lucra în presă, a murit la numai 27 de ani. „A mai căzut o altă stea. Știu ce înseamnă să-ți pierzi copilul. Pe 20 februarie 2013 mi-am pierdut și eu copilul. Avea doar 27 de ani. Nimic nu le poate alina suferința părinților. Nu am zi în care să nu plâng. Mihaela, ca și băiatul meu, era o fată deșteaptă, frumoasă și cuminte. Era un copil bun, premiant mereu. Este mare păcat că s-a întâmplat așa ceva și nimic nu poate alina durerea asta”, ne-a spus femeia. „Au primit telefon că i-a murit fata. Șocul a fost mare cel puțin pentru mama fetei. Este terminată. Tatăl i-a dat niște pastile când a aflat”, ne-a spus o mătușă a fetei decedate.

   Mihaela a murit alături de iubitul ei

    Tot ieri a fost condus pe ultimul drum și iubitul Mihaelei, Constantin Ignat, care avea 40 de ani. A murit și el în același club blestemat, alături de iubita sa. Constantin Ignat era membru în trupa Monarchy Band iar în viața de zi cu zi, când nu făcea show cu muzica lui, lucra la Institutul Național de Cercetare pentru Sport.
    Apropiații familiei ne-au spus că cei doi tineri aveau planuri de căsătorie. Din păcate, Mihaela și Constantin doar s-au gândit la acest pas pentru că nu au mai apucat să-l și facă. Alături de ei și-au mai pierdut viața alți 30 de tineri în tragedia de la București. În timp ce ei au încheiat socotelile cu viața, alții, peste 140, sunt internați în spitale, unii dintre ei în stare extrem de gravă.


3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?