Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: 17 directori de unităţi de învăţământ şi 5 inspectori şcolari au fost schimbaţi din funcţii


   17 directori de unități de învățământ și cinci inspectori școlari au fost schimbați din funcții, deciziile fiind semnate ieri de conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, în cadrul Consiliului de Administrație. Restul directorilor și inspectorilor au primit continuitate pe funcții până la organizarea următorului concurs, însă nu mai târziu de 31 august 2014.

   Conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) a decis, ieri, să schimbe din funcții mai mulți directori de unități de învățământ și inspectori. La Liceul Tehnologic din Odobești a fost numită director cu detașare Adela Corina Agafiței, în locul profesoarei Gabriela Bocksog, care a obținut pretransferul la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. La Åžcoala Gimnazială din Bordești a fost numită în funcția de director Daniela Burducea, în locul lui Alexandru Rotaru, care și-a exprimat dorința de a nu mai primi continuitate.
   În Focșani, nouă directori au fost schimbați. Astfel, Lăcrămioara Buscă este director adjunct la Åžcola „Ion Basgan”, după ce profesorul Gheorghe Strea a ieșit la pensie la începutul lunii august. La Åžcoala „Nicolae Iorga” a fost numită director Daniela Trandafir, profesor de geografie, în locul Ioanei Sîrbu. La Åžcoala nr.3 din Focșani a fost desemnat director Mihai Neagoe, în locul Tincuței Apostu, care a cerut să nu mai fie director încă din iarna trecută, ea dorind să se retragă la Åžcoala din Vulturu. Tot la Åžcoala nr. 3 a fost desemnat și directorul adjunct, în persoana profesoarei Tatiana Bănică.
   La Åžcoala nr. 7 din Focșani a fost numită director Mirela Fenechiu Nistor, în locul lui Marian Strapciuc. Åži Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani are un nou director. Cei din ISJ au decis ca această funcție să fie ocupată de Marcel Ungureanu, care fusese director adjunct, iar director adjunct a fost numită Maria Pătrașcu. La Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani a fost numit director Petrică Moraru, care a fost director adjunct, iar fotoliul de director adjunct i-a revenit profesorului Laurențiu Å¢ibrea, care a demisionat din funcția de director în urmă cu câțiva ani.
   La Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” a fost numit director Cristina Gheorghiță, profesor de română, ea înlocuindu-l pe profesorul Bogdan Ciubotaru. De asemenea, director adjunct la această unitate de învățământ este profesorul Dorin Marian Stanciu, care preia astfel ștafeta de la profesoara Sonica Dărmănescu. La Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” au fost schimbați atât directorul cât și directorul adjunct. Astfel, director este Marilena Răvaș, în locul Mihaelei Horeangă, iar adjunct a fost numită Maria Drăgan în locul Mihaelei Arhire. La Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” a fost numit director Ionel Lavric, în locul profesorului Ioan Negoescu, iar adjunct Mihaela Zară.
   În prezent, doar patru unități de învățământ mai sunt conduse de manageri cu concurs. Acestora le expiră mandatele pe 25 septembrie. Este vorba de Cornel Noană de la Colegiul Național „Unirea”, Åžtefan Moraru de la Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu”, Stănilă Sorinel de la Liceul Teoretic Dumitrești și Ionel Purdel de la Åžcoala din Bolotești- Găgești.
   Åži unele grădinițe au directori noi. Lucica Drăstaru a luat locul Marianei Călin la conducerea Grădiniței nr.1 din Focșani. La această grădiniță au fost probleme anul trecut, când un copil de numai câțiva ani a plecat singur din unitate. La Grădinița nr.13, Viorica Pristavu a fost numită în locul Monicăi Negoiță, iar la Grădinița nr.18 din Focșani a fost numită Gigea Dima în locul Mihaelei Dogaru.

Nume noi în rândul inspectorilor școlari

   Schimbări majore s-au produs și în rândul inspectorilor. Fostul director al Colegiului Economic, Bogdan Ciubotaru, va ocupa cu jumătate de normă funcția de inspector școlar de specialitate pentru dezvoltarea resursei umane, în locul lui Bănel Bărbieru.
   S-a mărit de la o normă la 1,5 norme funcția de la departamentul proiecte educaționale POSDRU. Lidia Dumbravă va avea o normă întreagă, iar Ionuț Å¢andără, profesor de franceză la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, va avea 0,5 norme. Schimbări s-au produs și la învățământ preșcolar și primar, unde Gabriela Oloeriu, de la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu”, i-a luat locul Linei Vlăsceanu. Norma compartimentului Limba Română s-a împărțit, iar profesoara Silvia Chelariu va avea 0,5 norme și se va ocupa de învățământul liceal. Alte 0,5 norme va avea Anișoara Pițu, cadru didactic la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu”, care se va ocupa de învățământul gimnazial.
   Åži norma de la matematică s-a împărțit, astfel că Daniela Sârghie se va ocupa de licee, iar Lipan Fănel de învățământul gimnazial. La compartimentul Biologie va veni Lovin Codruț, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, care va avea jumătate de normă. La Istorie a venit Silvia Bocăneanu cu 0,5 norme.
   La învățământul tehnic a fost înjumătățită norma, astfel că Tincuța Zahariuc se va ocupa de departamentul servicii, iar de cel tehnic profesorul Mihail Fîsan, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”. Inspectoarea Ana Gavrilescu de la compartimentul minorități a fost înlocuită de Maria Costache, de la Åžcoala din Slobozia Bradului. Noul inspector de educație fizică și sport este Ionel Ambrozie, el luându-i locul lui Dan Grigoraș.

Noii directori și inspectori ar putea fi înlocuiți din funcții
 
   Chiar dacă echipa de conducere a mai multor unități de învățământ și o parte din inspectori au fost schimbați, asta nu înseamnă că situația este definitivă. Cei din cadrul ISJ spun că în cazul celor care nu vor reuși să se acomodeze cu responsabilitățile postului, mandatul nu este necesar a fi finalizat la termen, ei putând fi schimbați.
   Åžefii învățământului vrâncean spun că aceste schimbări nu trebuie să aducă neliniște, ci ar trebui să vină în ajutorul activității didactice. „Nu vreau să pornim de la ideea că vor fi schimbați, ci să pornim de la ideea că se vor angaja în treabă. Am adus oameni noi tocmai în ideea să se formeze alți oameni pe lângă cei existenți. Am considerat că pot veni pe aceste posturi oameni care să fie mai implicați în rezolvarea problemelor. Iar acolo unde posturile au fost împărțite în jumătăți, a fost făcut tocmai în ideea de a aduce oameni în Inspectoratul Åžcolar, care să primească pe lângă fișa de atribuții specifică postului și alte atribuții, având în vedere că în anul următor vom avea un număr mare de examene naționale care trebuiesc organizate. Un număr mare de oameni vom nominaliza ca responsabili în organizarea și desfășurarea acestor examene”, a declarat Vasilica Zaharia, inspector școlar general.

Ana Gavrilescu susținută de toți romii din județ
 
   Neconfirmarea pe funcția de inspector pe minorități a profesoarei de educație fizică și sport Ana Gavrilescu i-a revoltat pe romii din județ. Aceștia au trimis mai multe adrese, cerând menținerea în funcție a Anei Gavrilescu. Ei consideră că aceasta s-a implicat în multe proiecte, derulate alături de Partida Romilor. „Contestăm decizia luată pentru faptul că nu s-au luat în considerare recomandările trimise de la București și din Vrancea, de la Partida Romilor. Am trimis recomandări pentru susținerea în anul școlar 2013-2014 a doamnei Ana Gavrilescu. Noi cu doamna am lucrat, avem programe în derulare. Nici nu ne-am gândit la ceea ce se va întâmpla. Contestăm decizia și  cred că o să declanșăm un miting. Mergem și la judecătorie și contestăm decizia. Lucrăm cu doamna Gavrilescu din 2010, este o femeie deosebită, o femeie care cunoaște și este respectată de toți liderii din județul Vrancea. Singurul inspector școlar cu care ne-am înțeles este doamna. Sperăm să aibă efect contestația noastră pentru că nu vom colabora cu doamna (noul inspector-n.r.), nu o cunoaștem și vom ajunge până la ministru”, a declarat Valerică Ciubotaru, președintele Partidei Romilor – ProEuropa Vrancea.
   „Noi, ca reprezentanți ai minorităților din județul Vrancea, ne simțim marginalizați deoarece nu suntem informați în niciun fel. Nu putem să servim o masă atunci când nouă nu ne place. Chiar dacă ne-ar place, noi nu suntem informați ce se face, ce nu se face. Care ar fi motivul pentru care sunt schimbați inspectorii pe minorități?”, a întrebat președintelui executiv al Partidei Romilor, Toader Constantin.
   În replică, șefii ISJ spun că noua inspectoare, Maria Costache, are recomandarea comunității de romi din Slobozia Bradului. „Doamna Maria Costache a fost recomandată de comunitățile unde avem preponderent romi, la Tâmboiești și Slobozia Bradului. Doamna este profesoară la Åžcoala din Cornetu, o școalaă unde sunt majoritari elevi romi. Așa cum dânșii au dat recomandare, au dat recomandare și ceilalți și ca atare nu este Partida Romilor singura organizație care trebuia să fie avută în vedere”, a declarat inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.

75 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?