Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: O bătrână a fost omorâtă de tren la Gugeşti


   Ileana C., de 87 de ani, din comuna Gugești, a murit ieri, când se îndrepta spre biserică. Bătrâna a fost lovită de un tren, în timp ce traversa calea ferată din comuna Gugești. Pentru că avea deficiențe de auz și de vedere, octogenara nu a văzut semnalele luminoase și nici nu le-au auzit pe cele acustice. Zona este una periculoasă, pe marginea căii ferate fiind amplasate patru cruci.  
   O bătrână de 87 de ani, din comuna Gugești, a murit ieri, după ce a fost lovită de tren. Nenorocirea s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată din interiorul comunei Gugești. În momentul tragediei, bătrâna se îndrepta spre biserică, lăcașul de cult fiind situat la câteva zeci de metri de trecerea peste calea ferată. Ea dorea să asiste la slujba oficiată cu ocazaia sărbătorii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Pentru că avea deficiențe de auz și vedere, bătrâna nu a auzit semnalele acustice care erau în funcțiune și nici nu le-a văzut pe cele luminoase, așa că și-a continuat drumul, fără să știe că trenul se apropia de ea.
   Trenul Inter Regio 1655 București-Bacău a surprins-o și accidetat-o mortal, iar cadrele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața femeii, ele fiind și cele care au declarat decesul. După ce a fost lovită de tren, Ileana C. a fost aruncată pe marginea căii ferate, la aproximativ 10 metri de locul în care a avut loc impactul, lângă o cruce. 
   După incident s-a sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns medicii și polițiștii de la Transporturi Feroviare. Aceștia din urmă au discutat cu martorii și au efectuat cercetarea la fața locului. Polițiștii ne-au spus că nu există suspiciuni cu privire la acest accident. Oamenii legii au discutat și cu mecanicul locomotivei care a susținut că a văzut-o pe femeie în momentul în care vroia să traverseze calea ferată, că a redus viteza și că a pus în funcțiune semnalele sonore, dar că aceasta nu a reacționat în niciun fel. El a adăugat că nu a putut evita impactul. 
   Polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare (TF) Focșani au deschis dosar penal și continuă verificările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul. „În cursul dimineții de astăzi (joi dimineață – n.r.) trenul Inter Regio 1655 București-Bacău, în comuna Gugești, a surprins și accidentat mortal o bătrână de 87 de ani, din localitate. Din primele verficiări a reieșit că victima avea deficiențe de auz și vedere. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului”, a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
Patru cruci lângă calea ferată
   În zona în care s-a produs nenorocirea ieri, și-au mai pierdut viața și alte persoane. Pe o porțiune de câteva zeci de metri sunt patru cruci. Ieri, oamenii veniți la locul accidentului spuneau că pe vremuri erau bariere și era mult mai bine. După ce acestea au fost luate, iar venirea trenului este anunțată doar prin semnalele acustice și luminoase, au început să apară și atfel de nenorociri. „Aici sunt multe accidente pentru că nu sunt bariere. Unii nu aud, alții nu văd și uite așa mor. Femeia asta venea la biserică și a traversat calea ferată. Nici nu vedea, nici nu auzea și a trecut așa fără să știe că vine trenul. Era o femeia bună. Suntem vecini. Are o fată și locuia cu ea și cu ginerele. Ar fi bine dacă nu ar mai duce-o la Focșani, că nu au bani. Avea o pensie mică”, a spus o vecină de-a victimei, Marița Stoica. 
   Costel Năstase ne-a spus că ar trebui montate bariere, ca să nu se mai înregistreze accidente. În opinia sa, degeaba sunt semnale acustice și luminoase dacă omul nu aude și nu vede. „Aici sunt semnale, dar dacă ea nu auzea, degeaba. Aici sunt multe accidente și trebuie barieră. Dacă este barieră te oprești în ea. Barierele trebuie puse înapoi. Atunci când erau, nu erau atât de multe accidente”, este de părere acesta.  
   După cercetarea la fața locului, trupul neînsuflețit al bătrânei a fost ridicat și dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necrospiei, urmând ca medicii legiști să stabilească cauzele decesului. Femeia avea leziuni atât la nivelul mâinilor cât și al picioarelor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?