Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Proxeneţii din Ţifeşti rămân în arest


   Cei trei tineri din Å¢ifești acuzați de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea de trafic de persoane, vor rămâne în continuare în arest. Mihai B., Valentin S. și Cristinel S. au solicitat Curții de Apel Galați, pe rolul căreia se află dosarul lor în apel, înlocuirea măsurii preventive a arestului cu cea de a nu părăsi localitatea. „Respinge ca nefondate cererile prin care inculpații B. Mihai – Emil, S. Valentin – Marian și S. Cristinel – Dănuț au solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea. (…) constată că măsura arestării preventive a inculpaților B. Mihai – Emil, S. Valentin – Marian și S. Cristinel – Dănuț este legală și temeinică și o menține”, se arată în soluția pronunțată ieri de judecătorii gălățeni.
   Magistrații au acordat termen pentru judecata pe fond a apelului la data de 8 octombrie. Dacă inculpații vor considera că decizia de menținere a arestului nu le este favorabilă, pot face recurs în 24 de ore de la pronunțare.
   Reamintim că instanța de fond, respectiv Tribunalul Vrancea, i-a găsit vinovați pe cei trei tineri de comiterea unor infracțiuni ce au legătură cu proxenetismul, faptele fiind foarte grave, având în vedere că exploatau sexual minore. Mihai B. a fost condamnat la patru ani de închisoare, iar Valentin S. la cinci ani de închisoare. Pedeapsa cea mai mare a fost aplicată lui Cristinel S., respectiv șapte ani de detenție.
   În hotărârea pronunțată de magistrații Tribunalului Vrancea se mai arată că banii obținuți din activitățile ilicite au fost confiscați, în total 5.000 de lei. Mai mult decât atât, prin aceeași hotărâre s-a dispus și plata de daune morale, în total 3.000 de lei.
   Mihai B., de 23 de ani, Cristinel S., de 26 de ani, și Valentin Marian S., de 28 de ani, sunt acuzați că au exploatat sexual mai multe fete, pentru a obține venituri de pe urma lor. Procurorii DIICOT îi acuză pe cei trei că s-ar fi asociat și au racolat, găzduit și exploatat sexual două fete minore, de 15 ani. Perioada în care ar fi fost comise faptele este sfârșitul anului 2011-începutul anului 2012. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că fetele erau seduse, iar sub promisiunea unei relații stabile, în cadrul căreia trebuiau să se sacrifice pentru bunăstarea materială a cuplului, erau date și altor bărbați, pentru a întreține relații sexuale. O oră de amor cu o copilă costa 50 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?