Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cal şi căruţă, scoase la vânzare de Primăria Focşani


   O iapă și o căruță sunt scoase la vânzare prin licitație publică de autoritatea publică locală, o premieră pentru instituție. Direcția de Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primăriei municipiului Focșani scoate la licitație, „în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 140/2010, art. 23, un atelaj și o cabalină de sex feminin, în vârstă de aproximativ 4-5 ani”, se arată în anunțul Direcției. Licitația va avea loc în data de 2 septembrie 2013, la ora 10.00.
    Calul și căruța, pentru care autoritățile locale doresc să găsească un cumpărător, au fost găsite de Poliție la ieșirea din municipiul Focșani, pe DN 2D, spre Bolotești, după prima pasarelă. Atelajul, care era încărcat cu fier vechi, a fost abandonat de cei care îl dețineau, la apropierea oamenilor legii. De atunci, mai exact de două luni, nimeni nu a revendicat nici calul și nici căruța. Animalul a fost predat Direcției de Dezvoltare și, potrivit prevederilor legale, acum este scos la vânzare. „Este primul caz în care scoatem la licitație un cal și o căruță. Întrucât nu a fost identificat proprietarul de către Poliție, noi urmăm procedurile legale. Când a fost găsit, calul era epuizat, dar doctorul nostru i-a făcut o injecție, a urmat un tratament, a fost hrănit, iar acum se simte foarte bine”, ne-a declarat Laurențiu Mocanu, directorul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primăriei Focșani.
    În ultima perioadă, au fost semnalate câteva cazuri de cai abandonați pe domeniul public din Focșani, subnutriți și epuizați de muncă, cel mai recent fiind cel al unui cal găsit pe stadionul din cartierul Obor. Proprietarii pot revendica animalul într-un termen de 24 de ore, contra unei taxe de recuperare. În caz contrar, acesta rămâne în custodia Direcției de Dezvoltare și, ulterior, poate fi scos la licitație.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?