Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Radare în regim cascadă pentru prevenirea accidentelor rutiere


   Weekend-ul ce tocmai a trecut a fost dedicat, de polițiștii rutieri, acțiunilor de prevenire a accidentelor în urma nerespectării regimului legal de viteză și a consecințelor accidentelor rutiere ce se pot produce în urma nerespectării acestor reguli. În acest sens, oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier au scos în trafic toate radarele și echipamentele de supraveghere a traficului rutier din dotare, pe care le-au amplasat în regim cascadă. 
   „Acțiunea face parte din calendarul campaniei preventive «SPEED», desfășurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizația Polițiilor Europene). În perioada 23-25 august a.c., polițiștii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, vor acționa la nivel național, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea și sancționarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză. Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea promptă a acestora, se vor folosi toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare, amplasate în sistem cascadă”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea. 
   Aceste acțiuni sunt de bun augur, consideră polițiștii rutieri, potrivit cărora în perioada 14-18 august 2013, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a scăzut numărul accidentelor grave cu 52 persoane, de la 174 la 122. Åži numărul răniților grav a scăzut cu 64, de la 181 la 117.  
   Polițiștii spun că în ciuda acestui fapt, printre principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulație se regăsește, în continuare, nerespectarea regimului legal de viteză. „Poliția Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, cu viteză adaptată carosabilului umed și să acorde o atenție sporită pietonilor. Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!”, sunt recoamndările polițiștilor rutieri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?