Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Jair vrea în libertate ca să-şi demonstreze nevinovăţia


   Măsura arestării preventive în cazul lui Lazăr Liviu, cunoscut și sub numele de Jair, nu a fost înlocuită cu o altă măsură preventivă, așa cum a solicitat focșăneanul acuzat de camătărie și șantaj. Potrivit unor surse oficiale, acesta a susținut în fața instanței de judecată că este nevinovat și că numai dacă ar fi în libertate și-ar putea strânge probe în demonstrarea nevinovăției sale. Magistrații Judecătoriei Focșani au respins acțiunea. Tot ieri, a avut termen la Tribunalul Vrancea și recursul formulat împotriva respingerii acțiunii de eliberării sub control judiciar a aceluiași inculpat, recurs care de asemenea a fost respins.
   Ancheta în cazul lui Jair este efectuată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care îl acuză de cămătărie și șantaj. În același dosar mai este cercetat și Constantin Răduță, zis Costel. Cei doi au ajuns în arest în luna iunie.
   La momentul în care au fost propuși pentru arestare preventivă, Jair era acuzat că în perioada aprilie – decembrie 2012 a dat cu împrumut suma de 1.600 euro unui focșănean și i-ar fi cerut înapoi 4.600 de euro. Potrivit anchetatorilor, partea vătămată i-ar fi restituit numai 3.200 de euro, motiv pentru care Jair ar fi trecut la amenințări cu moartea. Costel ar fi împrumutat în perioada ianuarie-februarie 2011 suma de 7.100 de lei unei persoane din Cîrligele, pentru o dobândă lunară de 2.000 de lei. Omul a restituit în decembrie 2011 suma de 40.000 lei. Costel a mai solicitat încă 130.000 de lei și le-ar fi pus în vedere victimelor, prin amenințări cu moartea, că nu se pot sustrage de la plata datoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?