Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cioban arestat preventiv pentru tentativă de omor


   Un tânăr de 24 de ani, din comuna Cîmpuri, cioban la o stână de pe raza localității Slobozia Bradului, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor. El a înjunghiat un bărbat de 30 de ani, după ce acesta din urmă i-a atras atenția că a vărsat un sac cu grăunțe. În momentul incidentului, atât victima cât și agresorul erau băuți bine.

   Un tânăr de 24 de ani, Mihai Cojocaru, din comuna Cîmpuri, angajat ca cioban  la o stână din localitatea Slobozia Bradului, a fost arestat preventiv ieri, pentru tentativă de omor. Altercația dintre victimă și agresor a avut loc luni dimineață, la ora 5.40, iar principalul suspect a dispărut după comiterea faptei. Tot în cursul zilei de luni, Mihai Cojocaru a fost identificat și după ce a fost audiat, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Ieri, el a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 29 de zile.
    Incidentul s-a petrecut în locuința victimei, Fănel Marian Borcan, în vârstă de 30 de ani, din comuna Slobozia Bradului. După ce au băut bine, cei doi s-au luat la harță dintr-un motiv mai mult decât banal. Agresorul a răsturnat un sac cu grăunțe, iar victima i-a atras atenția cu privire la acest lucru. Supărat că Borcan i-a făcut reproșuri, Cojocaru a luat un cuțit și a lovit victima în zona toracelui. După incident, Borcan a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani. El a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar medicii l-au diagnosticat cu „plagă înjunghiată penetrantă torace posterior și pneumotorax stâng prin agresiune”. 

Autorul dormea în lucernă

    După ce și-a înjunghiat prietenul de pahar, Cojocaru, care nu prea a realizat ce a făcut din cauza alcoolului pe care îl consumase, a plecat de la locul faptei, lăsându-și amicul să agonizeze. A plecat spre stână, dar nu a mai ajuns pentru că, pe drum, l-a furat somnul. De altfel, polițiștii l-au găsit dormind într-un lan de lucernă. Când i-a văzut pe oamenii legii, Cojocaru a fost surprins, având în vedere că nu prea își mai amintea ce a făcut.
   După ce a fost audiat, pe numele suspectului a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. „La data de 10.06.2013, orele 05.40, în comuna Slobozia Bradului C. Mihai, de 24 de ani, din comuna Câmpuri, cioban la o stână de pe raza localității, în timp ce se afla la locuința lui B. Fănel Marian, de 30 de ani, pe fondul unui conflict spontan și a consumului de băuturi alcoolice i-a aplicat acestuia din urmă o lovitură cu un cuțit în zona toracelui posterior, după care a părăsit locul faptei. Victima a ajuns la spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale. În urma cercetărilor efectuate, autorul a fost depistat. A fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor”, au transmis polițiștii vrânceni prin intermediul unui comunicat de presă.
   Numărul faptelor de acest gen a crescut considerabil în ultima vreme. De fiecare dată, la baza unor astfel de întâmplări a stat alcoolul consumat în exces.
   O faptă asemănătoare s-a petrecut la finele lunii trecute în satul Mirceștii Noi, comuna Vînători. Atunci,  Alexandru S., de 62 de ani, a avut o altercație cu fratele său, Mitică S., de 61 de ani, pe care l-a înjunghiat de mai multe ori în zona toraco-abdominală. Incidentul s-a petrecut în curtea casei mamei lor, care a intervenit pentru a-i potoli. Tot ea a și sunat la poliție. Åži atunci, ca și acum, alcoolul a stat la baza producerii evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?